Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Kontrola nákladiakov odhalila stovky priestupkov!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Polícia minulý týždeň odhalila pri kontrole autobusov a nákladných vozidiel viac ako tisíc priestupkov. Slovenskí policajti sa zapojili do medzinárodnej akcie TISPOL, ktorá sa uskutočnila od 8. do 14. októbra.

Ako informovala hovorkyňa policajného prezídia Denisa Baloghová, policajti skontrolovali viac ako štyritisíc autobusov a viac ako deväťtisíc nákladných vozidiel zo Slovenska i zahraničia. "Porušenie predpisov zistili u takmer stovky autobusov a takmer tisícky nákladných áut," uviedla.

Povolenú rýchlosť prekročilo 91 vodičov autobusov, jednému vodičovi zistili alkohol. Štyria vodiči porušili pravidlá o používaní bezpečnostných systémov, jeden nedodržal predpísaný čas jazdy a odpočinku a traja mali vozidlo v zlom technickom stave. "Policajti odhalili aj jeden prípad trestného činu ohrozenie pod vplyvom návykovej látky, teda vodiča s viac ako jedným promile alkoholu," informovala Baloghová.

Čo sa týka vodičov nákladných vozidiel, 331 prekročilo povolenú rýchlosť, 22 porušilo pravidlá o používaní bezpečnostných systémov a dvaja vodiči boli pod vplyvom alkoholu. "Tachograf nemalo v poriadku 17 vodičov, 32 nedodržalo dobu jazdy, odpočinku a prestávok a 15 vodičov nezákonne manipulovalo s prístrojmi, kotúčmi a kartami vodiča. Ďalších 84 vodičov nemalo v poriadku potrebné doklady od vozidla, vodiča alebo prevádzkovateľa. Až 141 šoférov vyrazilo na cesty s vozidlom v zlom technickom stave, čím ohrozili nielen seba, ale aj ostatných účastníkov cestnej premávky, a 123 vodičov nedodržalo najväčšie prípustné celkové hmotnosti, sedem nemalo bezpečne uložený náklad," uviedla policajná hovorkyňa.

Policajti zakázali ďalšiu jazdu až 36 vodičom nákladiakov. Pri preprave nebezpečných vecí a preprave odpadkov porušili predpisy traja vodiči nákladných vozidiel. Policajti odhalili dva trestné činy ohrozenie pod vplyvom návykovej látky, kedy vodičom namerali viac ako jedno promile alkoholu.

Akcia sa konala súčasne vo všetkých členských krajinách, ktorých dopravné polície sú združené v medzinárodnej stavovskej organizácií TISPOL. Slovenskí policajti plánujú podobnú akciu zopakovať.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu