Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Teplotný zvrat: Od nedele ochladenie, teploty klesnú pod bod mrazu!

BRATISLAVA – Zdá sa, že nadpriemerne teplé dni nám dávajú na tento rok zbohom! Po mimoriadne vysokých teplotách sa pripravte na chladné jesenné dni. Informuje o tom Slovenský hydrometereologický ústav.

Už v nedeľu očakávame na Slovensku prechod studeného frontu. Za ním k nám začne od severozápadu až severu prúdiť studený vzduch. Oproti sobotňajším 20 až 25 stupňom sa teploty v nedeľu vyšplhajú len na 11 až 19 stupňov. Na hrebeňoch hôr treba počítať s búrlivým vetrom už v sobotu, keď je pre silný vietor vydaná výstraha 1. stupňa.

Začiatkom budúceho týždňa sa síce vyčasí, ale pokles teplôt bude naďalej pokračovať. V pondelok až do stredy očakávame ranné minimá na úrovni 7 až 0 stupňov. Po utíšení vetra však na viacerých miestach teploty klesnú pod bod mrazu. Denné teploty vystúpia len na 7 až 17 stupňov na juhu krajiny.

Takýto priebeh teplôt naznačuje, že denný priemer v prvej polovici budúceho týždňa klesne aj v najteplejších oblastiach Slovenska pod 13 stupňov. Ten spĺňa teplotné podmienky pre začiatok vykurovania. V druhej polovici týždňa sa síce slabo oteplí, nasledovať bude však prechod ďalšieho studeného frontu a ešte výraznejšie ochladenie.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu