Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Chlapček z košického hniezda záchrany: Údajní rodičia ho chcú po jednom dni späť!

(Zdroj: SITA)

KOŠICE – Rozmysleli si to! Len včera popoludní, našli zamestnanci Neonatologického oddelenia UNLP v Košiciach v hniezde záchrany malého asi 2 až 3 týždňového chlapčeka. Bábätko strávilo noc na novorodeneckom oddelení a už dnes si poňho prišiel údajný otec!

Dieťatko bolo oblečené len v pyžamovom overale s pamperskou a váži 3520 gramov, meria 53 centimetrov. Je zdravé, bez známok násilia. Jeho údajný otec tvrdí, že je druhom matky dieťaťa a predložil i rodný list. O niečo neskôr sa v nemocnici zjavila i údajná matka a tiež so slzami v očiach žiadala dieťa späť.

Nebude to však jednoduché. Zamestnanci nemocnice medzitým dieťa nahlásili na Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny, ktorý by mal požiadať súd o rozhodnutie na jeho umiestnenie v dojčenskom ústave. O dieťa sa naďalej stará personál Neonatologického oddelenia UNLP, a to či muž a žena, ktorí prejavili záujem o dieťa, sú skutočnými rodičmi, preukážu laboratórne výsledky testov DNA,“ informovala nás hovorkyňa nemocnice Ladislava Šuchtová.

Podobný prípad sa stal pred troma rokmi v Prešove, keď do hniezda záchrany uložila matka dvojčatá. I keď ich neskôr chcela späť, jej zákonný nárok musel uznať až súd po niekoľkých týždňoch. Hniezda záchrany si totiž nemožno mýliť s úschovňou na určitú dobu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu