Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

VšZP podala ďalší podnet na nekalý nábor poistencov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Všeobecná zdravotná poisťovňa (VšZP) podala ďalší podnet na Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou pre nekalý nábor poistencov.

"Poistenku VšZP osobne kontaktovali neznáme osoby, ktoré sa predstavili ako pracovníci spoločnosti Union zdravotná poisťovňa. Tí ju nepravdivo informovali o zániku ostatných poisťovní a určili Union ako zdravotnú poisťovňu, v ktorej by mala byť poistená. Pod vplyvom zavádzajúcich informácií poistenka prihlášku do poisťovne Union podpísala, no chce byť našou poistenkou," informovala hovorkyňa VšZP Dana Gašparíková.

Poukázala na to, že VšZP zaznamenala v týchto dňoch aj niekoľko ďalších prípadov nekorektného náboru poistencov. "Osoby, ktoré sa predstavili ako agenti konkurenčných zdravotných poisťovní navštívili našich poistencov, zavádzali ich nepravdivými informáciami a predložili im prihlášku do súkromnej zdravotnej poisťovne," priblížila. Štátna poisťovňa tiež podľa jej slov eviduje aj prípady, keď jej poistencov navštívili neznáme osoby, ktoré ich klamlivo informovali o výmene ich preukazov a neskôr sa ukázalo, že majú podpísať prihlášku do inej zdravotnej poisťovne.

"V takýchto prípadoch upozorňujeme našich poistencov, že môžu podať písomnú žiadosť o storno prihlášky priamo v tej zdravotnej poisťovni, do ktorej ich nekalo poistili a prípadne sa obrátili aj na Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou," uviedla Gašparíková. VšZP zároveň upozornila ľudí, aby boli pri podobných situáciách opatrní, aby sa nestali obeťami nekalých praktík rôznych špekulantov.

"Zamestnanci Union zdravotnej poisťovne pri nábore poistencov postupujú v súlade s platnými právnymi predpismi. Nedisponujeme žiadnou informáciou, že by naši zamestnanci vykonávali nábor poistencov v rozpore s týmito predpismi," uviedla v reakcii poisťovňa.

Union ZP v stanovisku poukázala, že kontroluje činnosť svojich zamestnancov vykonávajúcich nábor poistencov za účelom zamedzenia nesprávnych postupov pri tomto nábore. "V prípade preukázaného porušenia právnych noriem zamestnancom postupujeme v zmysle platných právnych noriem upravujúcich pracovno-právne vzťahy."

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu