Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Šikana na pracovisku: Vedúca zamestnancov ponižovala a zastrašovala!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

TRENČÍN - Osem zamestnancov odboru školstva Úradu Trenčianskeho samosprávneho kraja (TSK) sa sťažuje na konanie Kataríny Duchovej, ktorá je poverená vedením odboru. V internej správe adresovanej predsedovi TSK Pavlovi Sedláčkovi hovoria o manažérskej neschopnosti Duchovej, jej bezohľadnosti, arogancie a nadradenosti, ktorá vedie k psychickému nátlaku na pracovníkov, každodenným stresovým situáciám a konfliktom na pracovisku.

 "Konkrétne prípady diskriminácie pracovníkov zo strany poverenej vedúcej sú spísané na mnohých stranách, prípad už rieši prokuratúra, sú pripravené žaloby voči predsedovi TSK, ktorý zodpovedá za úrad a na podnety zamestnancov nereagoval. O prípade sú informovaní poslanci Národnej rady SR, podpredsedníčka NR SR, ako aj premiér. Zákon umožňuje takmer až svojvoľne konať, preto to zostáva len na pracovnoprávnych žalobách konkrétnych zamestnancov," povedal právny zástupca zamestnancov Vladimír Lauš s tým, že počas šéfovania Duchovej odišlo z odboru školstva viac ako 20 pracovníkov, mnoho z nich malo dlhoročnú prax.

"Situácia tam už bola neúnosná, zamestnanci boli neustále zastrašovaní, už nemohli medzi sebou ani komunikovať. Zamestnanci nemali k dispozícii dovolenkové lístky. Zadávala nám úlohy, ktoré svojím konaním bránila splniť, bránila nám prístupu k informáciám, ktoré ona mala. Ponižovala nás nielen na pracovisku, ale rovnako o nás informovala aj na poradách vedenia Úradu TSK. Po našom liste predsedovi TSK nasledovala organizačná zmena a okamžité zrušenie troch pracovných miest," povedala pracovníčka odboru Ingrid Koščová. Doplnila, že psychický stres sa u nej prejavoval rapídnym zhoršením zdravotného stavu a odpadávaním. Momentálne je práceneschopná.

Duchová mala dnes dovolenku i napriek tomu, že na zasadnutí zastupiteľstva TSK mala predniesť správu, nedvíhala ani služobný telefón. K prípadu sa zatiaľ odmietol vyjadriť aj predseda TSK Pavol Sedláček. Organizačnú zmenu podľa neho pripravoval už viac ako rok, pretože niektoré činnosti neboli dostatočne zabezpečené. "Momentálne prebieha kontrola inšpektorátu práce, informácie poskytnem, až keď bude ukončená. Duchová má dovolenku, pripravuje podklady pre kontrolu," zdôvodnil Sedláček neúčasť Duchovej na zasadnutí zastupiteľstva TSK.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu