Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

SHMÚ varuje: Vo viacerých okresoch hrozia ľadové povodne

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto

BRATISLAVA - Hrozba ľadových povodní sa rozšírila najmä na severe stredného Slovenska, Slovenský hydrometeorologický ústav rozšíril výstrahu 2. stupňa.

Aktuálne platí do nedele 6:00 pre okresy Čadca, Kysucké Nové Mesto, kde je vzhľadom na výskyt ľadochodu a ľadových úkazov na tokoch v povodí Kysuce predpoklad vzniku ľadových bariér s následným vzdutím vodných hladín na tokoch. Okrem toho ju s platnosťou v rovnakom čase vydali pre okresy Námestovo a Dolný Kubín, kde sa môžu zo spomínaných príčin zdvihnúť hladiny tokov v povodí hornej, resp. dolnej Oravy. Druhý stupeň varovanie pred ľadovou povodňou platí do nedele 7:00 aj pre okresy Myjava a Prievidza. V okresoch Tvrdošín (do nedele 6:00), Levice (do odvolania) a Nové Zámky (do nedele 10:00) je prvostupňové riziko ľadovej povodne.

Na hrebeňoch hôr v oblasti Oravy, Kysúc, Liptova, Turca, Horehronia a Spiša fúka silný vietor, podľa výstrahy 2. stupňa dosiahne krátkodobo v nárazoch rýchlosť 25 až 35 metrov za sekundu. Varovanie platí do nedele 12:00. Na severozápade, severovýchode a v Šariši v tom čase platí výstraha 1. stupňa pred vetrom, ktorý na horách dosiahne krátkodobo v nárazoch rýchlosť 17 až 25 metrov za sekundu. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu