Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

SHMÚ varuje pred ľadovými povodňami v okresoch Námestovo a D.Kubín

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - V dvoch severných okresoch - Námestovo a Dolný Kubín - hrozí ľadová povodeň. Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahu 2. stupňa, ktorá platí do nedele 6:00.

Na tokoch v povodí hornej a dolnej Oravy vzhľadom na výskyt ľadochodu a ľadových úkazov predpokladajú vznik ľadových bariér s následným vzdutím vodných hladín na tokoch. V okresoch Čadca, Kysucké Nové mesto a Tvrdošín v rovnakom čase platí pre ľadochody 1. stupeň výstrahy pred ľadovou povodňou. Rovnakú výstrahu vydali aj pre západnú časť okresu Levice. Výstraha pred povodňou z topiaceho snehu platí do nedele 7:00 v okrese Prievidza.

V severných oblastiach stredného a východného Slovenska na hrebeňoch Tatier naďalej fúka silný vietor. Podľa výstrahy 2. stupňa, ktorú vydal SHMÚ, trvá hrozba silného vetra do 18:00. Vzťahuje sa na oblasť Oravy, Kysúc, Liptova, Turca, Horehronia a Spiša. V týchto lokalitách na hrebeňoch Tatier možno očakávať výskyt silného vetra, ktorý dosiahne krátkodobo v nárazoch rýchlosť 25 až 35 metrov za sekundu. V rovnakom čase platí miernejšia prvostupňová výstraha pre severozápad Slovenska. Na hrebeňoch hôr tam možno očakávať výskyt vetra, ktorý dosiahne krátkodobo v nárazoch rýchlosť 20 až 26 metrov za sekundu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu