Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Spišiak: Policajti sa majú snažiť, aby boli viac ako uspokojiví

Jaroslav Spišiak
Jaroslav Spišiak

BRATISLAVA – Policajti majú podľa prezidenta policajného zboru Jaroslava Spišiaka pridať v jednej jedinej veci – zamerať svoju činnosť tak, aby boli vo svojich hodnoteniach viac ako uspokojiví.

„Aby dokázali byť policajti - aby pomáhali a chránili, každý vo svojom funkčnom zaradení,“ vyhlásil Spišiak. Svoje oprávnenia a prostriedky majú podľa neho policajti využívať nielen tak, že naplnili literu zákona, teda že urobili všetko, čo mohli, ale tak, aby to vyriešilo situáciu.

Na budúci rok si policajný zbor podľa Spišiaka postaví ešte ambicióznejší plán cieľov, ako teraz. „Bezpečnostná problematika sa mení a vždy postavíme plán podľa toho, aby sme nasmerovali činnosť policajtov na tie oblasti, ktoré sú pre občanov najviac pálčivé a citlivé,“ tvrdí policajný prezident. Podľa jeho slov nechcú len deklarovať, na koľko percent objasňujú trestnú činnosť.

Objasnenosť síce sledujú, lebo aj to je dôležité. Podľa Spišiaka ale nie je alfou a omegou ich činnosti udržať objasnenosť. „Stoj čo stoj znížiť nápad (kriminality, resp. trestnej činnosti), ktorý priamo ohrozuje občanov – toto je náš cieľ,“ vyhlásil.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu