Pondelok27. máj 2024, meniny má Iveta, zajtra Viliam

Dlhé Diely sú bez vody, niekto mohol kontaminovať vodojem

Obyvatelia Dlhých Dielov si naberajú pitnú vodu z mobilnej cisterny Zobraziť galériu (8)
Obyvatelia Dlhých Dielov si naberajú pitnú vodu z mobilnej cisterny (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Neznámy páchateľ vnikol do vodojemu Bratislavskej vodárenskej spoločnosti (BVS) na Svíbovej ulici v Bratislave nad Dlhými dielmi. Informovala o tom hovorkyňa policajného zboru Petra Hrášková. Podľa jej slov škodu odcudzením nezistili. Ako uviedla Hrášková, v súvislosti s vniknutím do objektu vodárenskej spoločnosti preveruje polícia aj podozrenie z kontaminácie zdroja pitnej vody. Až výsledky rozboru odobratých vzoriek túto skutočnosť potvrdia alebo vyvrátia.

"Existuje podozrenie na kontamináciu vody, takže sme museli odpojiť tento vodojem, teda odpojiť ľudí od vody. Dá sa povedať, že vrchná polovica Dlhých dielov bude bez vody," informoval hovorca BVS Zenon Mikle.

Na mieste vodojemu zasahuje aj polícia. BVS v súčasnosti vykonáva kontrolu vody na znečistenie. "Vyzerá to tak, že do zajtra, do ranných hodín, táto vrchná časť Dlhých dielov bude bez vody a bude tam náhradné zásobovanie cisternou," povedal Mikle. Napriek tomu, že sa odpojenie podľa jeho odhadov dotkne niekoľkých desiatok tisíc ľudí, cisterny by mali pokryť všetky ich potreby.

Obyvatelia Dlhých Dielov sa o odstávke vody dozvedia už aj na oficiálnej stránke mestskej časti. Informovala o tom starostka Karlovej Vsi Iveta Hanulíková. Ako podotkla, o odstávke sa dozvedela od obyvateľov, ktorí správu počuli v médiách. Starostka nato podľa vlastných slov volala na dispečing krízového riadenia Bratislavskej vodárenskej spoločnosti, a.s., kde jej informáciu potvrdili. Ako pre agentúru SITA uviedol hovorca spoločnosti Zenon Mikle, vodárne by boli povinné informovať starostku len v tom prípade, že by išlo o plánovanú odstávku vody. V prípade poruchy túto povinnosť nemajú.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu