Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

NAJ hokejových MS na Slovensku

Dve tváre slovenských fanúšikov Zobraziť galériu (16)
Dve tváre slovenských fanúšikov

BRATISLAVA - Majstrovstvá sveta v hokeji sú definitívne za nami. Prinášame vám to NAJ, čo sme na šampionáte zachytili.

NAJkrajší gól – Fín Mikael Granlund
Kuriózny gól 19-ročného Mikaela Granlunda, aký si hráč dovolí zväčša len počas exhibície, bude v hokejových fanúšikoch rezonovať ešte dlho. Mladý Fín trúfalo dvihol puk na hokejku a spoza bránky zavesil gól do pravého horného rohu bránky prekvapeného Rusa Konstantina Barulina. A to, že padol práve počas MS na Slovensku, sa hádam vryje do pamäti všetkým.



NAJväčšie trapasy – tma na štadióne, okradnutí hokejisti
S topiacim sa ľadom v Bratislave či vypadnutou elektrinou na košickom štadióne museli organizátori bojovať hneď v úvode šampionátu, s problémami sa ale popasovali rýchlo. Slovensko sa však nezaobišlo ani bez ďalších trapasov. Vykradnuté hotelové izby dánskych hráčov či Paľa Demitru sú toho jasným dôkazom. Zlodeji sa neostýchali ukradnúť ani dresy Petra Šťastného, ktoré boli počas Dňa otvorených dverí vystavené na ministerstve zahraničných vecí.

NAJkreatívnejší fanúšikovia – Fíni
Ak ste sa pohybovali v blízkosti oboch majstrovských štadiónov, s istotou ste narazili na hŕbu vyobliekaných hokejových fanúšikov. Tí fínski však predčili všetkých ostatných, svoje kostýmy vyšperkovali do najmenších detailov, kreatívnosť sa im uprieť rozhodne nedá. Modrí Šmolkovia, polonahí hokejisti vo výstroji bez dresov či farebné parochne a pomaľované tváre. To všetko patrilo k fanúšikovským highlightom MS 2011.

NAJ hokejových MS na
Zobraziť galériu (16)


NAJlepší zabávač štadiónov – Vlk Goooly
Keď sa pred tohtoročným šampionátom začali šíriť reči, že kostýmy maskota Gooolyho si budú obliekať špeciálne vyškolení kanadskí animátori, zdvihla sa vlna nespokojnosti, prečo sa míňajú peniaze na zahraničných účinkujúcich. Rovnako by sa tejto úlohy mohli zhostiť dobrovoľníci zo Slovenska a zadarmo. Napokon však Vlk Goooly zabával fanúšikov všetkých vekových kategórií. Vďaka skoku z 3,5 metrovej výšky či jedinečnej práci s publikom si získal množstvo fanúšikov a na Youtube sa už objavili viaceré videá na oslavu šedého vlka.

Maskot Goooly
Zobraziť galériu (16)




NAJlepší fanúšikovia – Slováci
Cesty plné áut s vlajkami, pomaľovaní fanúšikovia v dresoch so šálmi či rukavicami predznačovali, že Slováci berú šampionát vážne. Fanzóny sa plnili hokejovými nadšencami, ktorí očakávali veľký úspech slovenskej hviezdnej zostavy, ten sa však napokon nedostavil. Napriek neúspechu našich hokejistov sa fanúšikovia zachovali na slovenské pomery výnimočne súdržne, čo prekvapilo aj samotných hráčov. Po víťaznom, no bohužiaľ, poslednom zápase s Dánmi ešte v osemfinále ich čakalo jednohlasné „Ďakujeme“.

NAJ hokejových MS na
Zobraziť galériu (16)


NAJ hokejových MS na
Zobraziť galériu (16)


NAJ hokejových MS na
Zobraziť galériu (16)




NAJhranejšia hymna - Gladiátor - Hokejová republika
Pokusov bolo viacero a že neboli vždy vydarené, potvrdzuje fakt, že pribúdali stále nové a nové. Štadiónmi napokon znela najčastejšie oficiálna hymna našich hokejových reprezentantov od Gladiátoru. O tom, či bola najlepšia, by sa dalo polemizovať. Márne boli pokusy znovu vzkriesiť hymnu našich zlatých chlapcov Nech Bože dá a po Kristíninej Life is a game sa akoby zľahla zem.



NAJsmutnejší moment – Rozlúčka s Paľom Demitrom
Rozhodne najemotívnejším momentom bola práve rozlúčka s Paľom Demitrom po poslednom zápase, ktorý Slováci odohrali. To, že išlo o silný moment, naznačovali slzy na tvári obľúbenej 38-čky, ktorá sa rozhodla skončiť svoju reprezentačnú kariéru. Slzám sa neubránila ani mužská časť publika. Burácajúci štadión Ondreja Nepelu kričal ďakovné „Paľo Demitra“, ktoré nie a nie skončiť.

Rozlúčka Pala Demitru
Zobraziť galériu (16)
 (Zdroj: TASR)



NAJ postrehy našich čitateľov:

NAJvtipnejší komentár - Pavol Gašpar (komentátor STV)
Mladý Fín Granlund predvčerom po svojom fantastickom góle donútil ruského brankára Barulina hodiť taký istý pohľad ako Lajka, keď ju vystrelili do kozmu.

NAJväčší omyl
Slovenská hymna v podaní Sisy Sklovskej.



NAJväčší bitkár
Ivan Gašparovič, ktorý bodyčekoval premiérku Ivetu Radičovú.

NAJodvážnejší fanúšik
Fínsky Borat komentár nepotrebuje...

NAJ hokejových MS na
Zobraziť galériu (16)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu