Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Plán sme splnili na 100,78 percenta, pochvaľoval si Spišiak

Policajný prezident Spišiak
Policajný prezident Spišiak (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA – Zníženie nehodovosti, menej mŕtvych na cestách, najlepšie výsledky v majetkovej kriminalite. Toto dosiahla polícia v prvom štvrťroku 2011, uviedol dnes jej prezident Jaroslav Spišiak. Ciele údajne splnila na viac než 100 percent.

„Som spokojný so všetkým. Ciele boli stanovené tak, že nikto neveril, že ich splníme, len ja,“ povedal Spišiak. Policajný prezident je najviac spokojný s tým, že dopravná nehodovosť sa znížila o 30 percent. „Prekročili sme plán vo všetkých ukazovateľoch dopravnej nehodovosti. Máme lepšie výsledky, ako boli plánované, a lepšie výsledky ako kedykoľvek v histórií,“ povedal.

Spišiak ocenil aj výsledky pri majetkovej kriminalite, kde sa údajne dosiahli najlepšie výsledky od roku 1989. Podľa policajného prezidenta sa ukázalo, že dokážu pôsobiť preventívne. Tu však policajti nesplnili, čo si predsavzali. „Ideme dobrým smerom, znižujeme kriminalitu, avšak nesplnili sme ciele,“ uviedol.

Za prvý štvrťrok klesol aj počet lúpeží, policajti ich objasnili o 12 viac oproti stanovenému cieľu. Z 20 tohtoročných vrážd policajti dokázali objasniť 15, čo je 75% úspešnosť. Na porovnanie, v roku 2010 sa na Slovensku vraždilo 89-krát a objasnili 64 prípadov, čo je 72-percentná objasnenosť.

Ciele si polícia určila na rok, štvrťročné hodnotenie robí podľa Spišiak len z toho dôvodu, aby priebežne vedela odhadnúť možnosti ich plnenia a prijať rozhodnutia tam, kde je polícia menej výkonná, ako sa plánovalo.

Polícia zverejnila aj tabuľky nehodovosti:

 

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu