Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Biznismani zo Smeru potrebujú štátne podniky, vyhlásil Janiš

Stanislav Janiš
Stanislav Janiš (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Poslanci za Smer-SD bránia štátne podniky len preto, lebo „je to strana biznismanov,“ ktorým sa dobre uzatvárajú zmluvy so štátnymi spoločnosťami. V parlamente to vyhlásil Stanislav Janiš z SDKÚ-DS, ktorý tak reagoval na poslancov Smeru-SD, ktorí kritizujú navrhovaný predaj šiestich štátnych teplární.

„Nutne ich potrebujete páni biznismani zo Smeru, nič iné za tým nie je,“ adresoval im. Janišovi sa nepáči, že poslanci Smeru-SD kritizujú premiérku Ivetu Radičovú (SDKÚ-DS), ktorej kabinet podľa Janiša musí zapchávať „tunely“ po predchádzajúcej vláde.

„To čo ste predviedli v rozprave, ste robili v rokoch 2002 až 2006, potom ste sa ujali vlády a štyri roky ste žili z toho, čo sme vám pripravili,“ obrátil sa na opozičných poslancov. Ako tvrdí, Ficova vláda všetko minula a zadlžila každého občana SR dvoma tisíckami eur. „To že ste vyplienili rozpočet a zadlžili aj deti je fakt, koalícia stále nachádza skryté dlhy,“ zdôvodnil potrebu ráznych krokov súčasného vládneho kabinetu. Ako podotkol, keby vláda prevzala hospodárstvo v inom stave, nemuselo by prísť k predaju teplární ani zvýšeniu DPH o jedno percento, čo im opozícia vyčíta.

Janiš kritizoval aj lídra Smeru-SD a podpredsedu parlamentu Roberta Fica, ktorý podľa neho „podpredsednícky post využíva len na to, aby mohol vystúpiť, kedy sa mu to hodí a potom odísť.“ Ako poukázal, Fico v utorok púšťal v rokovacej sále šoty s vyjadreniami premiérky a hovoril o jej podvodoch na voličoch, no on tiež svojho času vyhlásil, že si nikdy nesadne do opozičnej lavice a nebude vykrikovať na vládu. „Včera to tu bol kto? To bol jeho duch?“ opýtal sa Janiš.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu