Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Tenis v SDKÚ: "Mikimu" nepomohol ani Djokovičov zázračný štýl

Mikuláš Dzurinda ako Novak Djokovič Zobraziť galériu (6)
Mikuláš Dzurinda ako Novak Djokovič

BRATISLAVA - Ešte v roku 2005 bol na vrchole slávy. Ako premiér a najsilnejší muž SDKÚ, Mikuláš Dzurinda vyhrával dokonca aj stranícke tenisové turnaje. Vďaka športovému triumfu na prvom ročníku turnaja o modrý pohár, sa na ňom doteraz ligoce jeho meno. Dnes už to však minister zahraničných vecí dotiahne ledva do finále štvorhry.

Nový trend po zmene vlády nastal aj v športe. Potom, čo bolo pravidelne vídať expremiéra Roberta Fica behať po futbalových trávnikoch, dnes už koalícia holduje inému športu. Cez víkend sa v Bratislave zišla stranícka elita SDKÚ, aby si zmerala sily v tenise.

Že nešlo len o obyčajnú zábavku, svedčia aj ceny. Víťazi si totiž odniesli okrem čestných diplomov s nápisom Roland Garros, teda jedného z najväčších grandslamových turnajov, ktorý býva v Paríži, aj krásne poháre pre víťazov. Modrý pohár, ktorý však dostávajú víťazi v dvojhrách, skôr vyzerá ako Stanley Cup. Sú na ňom totiž vytesané mená výhercov všetkých ročníkov. Nechýba na ňom ani Mikuláš Dzurinda, ktorý ho zdvihol nad hlavu ešte v roku 2005.

Vo dvojhrách tentokrát zvíťazil poslanec Kamil Homoľa, vo štvorhre poslanec Ivan Štefanec s riaditeľom služobného úradu Ministerstva spravodlivosti Michalom Luciakom. Dzurinda to vo štvorhre dotiahol až do finále, v dvojhre skončil pred jeho bránami. Vyradil ho neskorší víťaz.

Nepomohlo mu ani oblečenie, aké nosí aj víťaz Australian Open Novak Djokovič. Aj keď sa pri niektorých úderoch snažil napodobniť aj jeho štýl hry, nepomohlo. Dzurindov výkon by sa však dal s ohľadom na jeho zdravotný stav považovať za úspech. Pred štyrmi rokmi mu totiž vybrali klin z nohy, potom čo si ju zlomil pri lyžovaní.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu