Streda29. máj 2024, meniny má Vilma, zajtra Ferdinand

Súd potrestal mladistvých vrahov - satanistov

KOŠICE - Okresný súd Košice I. na dnešnom hlavnom pojednávaní vyniesol rozsudok nad mladistvými satanistami Mariánom B. a Jaroslavom H. za vraždu Moniky H., ktorú spáchali obzvlášť brutálnym spôsobom. Obaja obžalovaní sa pred súdom k vražde priznali.

Okresný súd Košice I. odsúdil Jaroslava H. za trestný čin vraždy a výrobu i držanie drog na trest odňatia slobody v trvaní deväť rokov nepodmienečne. Mariána B. odsúdil za vraždu na trest odňatia slobody v trvaní osem rokov nepodmienečne. Súd oboch mladistvých zaradil pre výkon trestu do nápravnovýchovného ústavu pre mladistvých.

Obžalovaní, ich obhajcovia, ani prokurátor sa na pojednávaní nevyjadrili či podajú odvolanie, preto zatiaľ rozsudok nenadobudol právoplatnosť. Otec zavraždenej po skončení pojednávania novinárom povedal, že s rozsudkom nie je spokojný. Podľa neho mali mladiství dostať minimálne po 20 rokov. Iba 16-ročný Marián B. a 17-ročný Jaroslav H., spoločne s 12-ročnou M. H., v noci 8. októbra 2005 v obci Bežovce, okr. Sobrance usmrtili epilepsiou trpiacu Moniku H. Keďže M. H. je maloletá, nemôže byť trestne stíhaná.

Marián a Jaroslav si pod vplyvom toluénu chceli vyskúšať satanistické rituály a chceli obeť zaživa pochovať v jednom z hrobov na miestnom cintoríne. Keď sa im to nepodarilo, dobité dievča odvliekli k neďalekému kanálu, kde jej pridržiavali hlavu pod vodou, až kým neprestala javiť známky života. Telo obete objavili rybári.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu