Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

EasyJet zvažuje zavedenie nových liniek z Bratislavy

BRATISLAVA - Britská nízkonákladová letecká spoločnosť easyJet zvažuje zavedenie nových liniek z Bratislavy. Ako pre agentúru SITA uviedol marketingový manažér spoločnosti Yannis Capodistrias, rast destinácií z hlavného mesta Slovenska by mohol nahradiť čoskoro zrušenú linku Bratislava-Berlín.

"Spoločnosti easyJet sa nepodarilo na linku do Berlína prilákať dostatočný počet cestujúcich, ktorý by zabezpečil jej trvalú prevádzku," skonštatoval Capodistrias. Podľa neho aj napriek extrémne nízkym cenám dosiahla vyťaženosť linky len okolo 40 %, kým priemerná vyťaženosť v rámci celej spoločnosti presahuje 83 %. Britský prepravca preto toto spojenie od 12. apríla ruší a ani neočakáva, že túto linku bude opätovne prevádzkovať.

Britská spoločnosť začala letecké spojenie Bratislava-Berlín prevádzkovať 25. novembra minulého roka, kedy zároveň začala operovať na slovenskom trhu. Od 8. decembra 2004 k tomuto spojeniu pribudla nová linka na trase Bratislava-Londýn. Podľa Capodistriasa je táto linka vyťažená a skutočnosť prekročila očakávania spoločnosti. Pri vstupe na slovenský trh pritom easyJet predpokladal, že na linkách z Bratislavy prepraví ročne približne 280 tis. cestujúcich, trasu Bratislava-Londýn by z toho malo v prvom roku využiť do 100 tis. pasažierov. EasyJet dosiahol za rok končiaci novembrom 2004 neauditované tržby vo výške 1,127 mld. GBP, čo je takmer 18-percentné medziročné zvýšenie. Počas ročnej prevádzky do vlaňajšieho novembra prepravila spoločnosť celkovo 25,2 mil. cestujúcich. "V tomto roku predpokladáme zvýšiť počet prepravených osôb o zhruba 20 % na približne 30 mil. ľudí," podčiarkol Capodistrias. Letecký prepravca, ktorý pôsobí na trhu od roku 1995, v súčasnosti lieta na 188 linkách.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu