Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Fanúšikovia v Prievidzi zaspievali Gottovi k sedemdesiatke

Karel Gott Zobraziť galériu (7)
Karel Gott

PRIEVIDZA - Po nedávnych veľkolepých oslavách v Prahe si spevák Karel Gott pripomenul svoju sedemdesiatku aj s priaznivcami na Slovensku.

V závere sobotňajšieho koncertu v Prievidzi sa niekoľko stoviek divákov zdvihlo zo sedadiel a zborovo spievalo "veľa šťastia, zdravia, milý Karel". Gott fanúšikom sľúbil, že napriek svojmu veku bude spievať dovtedy, kým ho budú chcieť ľudia počúvať.

"Ak by sa nejaká zásluha mala osláviť, tak je to potom, ako tých 70 rokov bolo naplnených, či som niečo priniesol ľuďom, či som zanechal v nich nejaké pekné pocity," povedal po koncerte Gott novinárom.

Fanúšikov v amfiteátri v Prievidzi si nevedel vynachváliť, pred takým publikom mu to vraj spievalo samo. Na "božského Káju" sa síce väčšinou prišli pozrieť obyvatelia a návštevníci mesta v zrelšom veku, nechýbala však ani početná skupina tínedžerov. Zatiaľ čo sa staršie diváčky snažili svoj idol počas koncertu odfotografovať či nahrať na mobil, mladšie obecenstvo si aj zatancovalo. Gottovo vystúpenie opakovane prerušoval potlesk, úspech mali napríklad hity o včielke Maji alebo "kdepak ty ptáčku hnízdo máš".

Gott ani v sedemdesiatke nemal problémy s kondíciou. Na pódium nabehol rovno z auta, ktoré ho priviezlo do areálu amfiteátra, spieval vyše hodiny. "To sa prenáša, energia sa vymieňa odo mňa na publikum a z publika si ju znova natankujem," odpovedal spevák na otázku, ako sa udržiava vo forme.

Usporiadatelia koncertu pripustili, že ľudia dlho nechceli uveriť Gottovmu príchodu do Prievidze v tak krátkom čase po pražských oslavách jeho jubilea. Opakovane sa pýtali, či im nechcú podstrčiť len spevákovho dvojníka.

"Nechceli sme megakoncert. Chceli sme dopriať divákom, aby mu (Gottovi) mohli byť nablízku, a aby mali aj oni pocit, že sú súčasťou jeho narodenín. Preto mali na záver diváci možnosť mu zaspievať," poznamenal organizátor Ján Kulich.

Počuli ste horúce „pikošky“ o osobnostiach či udalostiach nášho šoubiznisu? Podeľte sa s nami o ne! Posielajte SMS a MMS na 0910 177 023 alebo nám napíšte e-mail na tipy@topky.sk!  

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu