AMSTERDAM – Najlepšími zmrzlinármi na svete boli vždy Taliani. Tento rok však odborná porota poslala prvú cenu za najlepšiu smotanovú pochúťku do Holandska.
Do rovnakej krajiny putovala aj strieborná medaila. Taliansko sa však báť nemusí, obaja ocení sú Taliani.
Recept na najlahodnejšiu zmrzlinu teda znie: vezmi jedného šikovného Taliana, odsťahuj ho do Holandska a otvor mu cukráreň. Najlepší smotanový mrazený krém totiž odborná porota objavila v cukrárni Gelateria Mazzoli v holandskom mestečku Amersfoort. Jej majiteľ Ermanno Mazzoli získal cenu Longarone de Coppa d'Oro za banánovú zmrzlinu. O významné medzinárodné ocenenie bojovalo 80 profesionálnych výrobcov.
Druhé miesto získala cukráreň La Femigi v malom mestečku Malden na juhu Holandska. Majiteľom a majstrom zmrzlinárom je taktiež Talian.
Recept na najlahodnejšiu zmrzlinu teda znie: vezmi jedného šikovného Taliana, odsťahuj ho do Holandska a otvor mu cukráreň. Najlepší smotanový mrazený krém totiž odborná porota objavila v cukrárni Gelateria Mazzoli v holandskom mestečku Amersfoort. Jej majiteľ Ermanno Mazzoli získal cenu Longarone de Coppa d'Oro za banánovú zmrzlinu. O významné medzinárodné ocenenie bojovalo 80 profesionálnych výrobcov.
Druhé miesto získala cukráreň La Femigi v malom mestečku Malden na juhu Holandska. Majiteľom a majstrom zmrzlinárom je taktiež Talian.