Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Dievčina (21) sa kúpala v jazere: Začala ju bolieť hlava, zvracala a potom zomrela!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

BISHOP - Mladá žena z Kalifornie zomrela po tom, ako niekoľko dní trpela silnými bolesťami hlavy a zvracala. Zdalo sa, že je to migréna, no nakoniec sa ukázalo, že išlo o zriedkavú infekciu spôsobenú amébou, ktorú vo vode vdýchla do nosa.

Dvadsaťjedenročná Američanka sa pred pár týždňami kúpala v jazere v meste Reno v Nevade. Krátko po tom, 16. júna, začala pociťovať nevoľnosť bolesť hlavy. O niekoľko dní neskôr sa jej stav zhoršil natoľko, že musela byť prevezená do nemocnice. Nanešťastie nešlo o migrénu, ale niečo oveľa horšie.

Lekári zistili, že pacientka trpí extrémne nezvyčajnou infekciou nazývanou primárna amébová meningoenceffalitída (PAM), čo je ochorenie centrálneho nervového systému. Mikroskopická améba naegleria fowleri sa do nej dostala pri kúpaní cez nos. Odtiaľ postupne prešla až do mozgu a začala požierať tkanivo. Žene sa v dôsledku toho zastavilo srdce, až nakoniec 20. júna zomrela, informoval denník Reno Gazette Journal.

 

Kráska zomrela krátko po svadbe: Najkrajší deň v živote a potom jej niečo zožralo mozog

Podľa miestneho úradu verejného zdravia nehrozí žiadne nebezpečenstvo pre širokú verejnosť, pretože nebohá sa nakazila na súkromnom pozemku. Riziko nákazy je vo všeobecnosti veľmi nízke, úmrtnosť na ňu však takmer stopercentná, uviedol dailymail.co.uk.

 

Viac o téme: SmrťNákazaAméba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu