Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

VIDEO Trapas portugalskej armády: Slávnostný štart lietadla bol totálne na smiech!

Nevydarený pokus portugalského námorníctva
Nevydarený pokus portugalského námorníctva (Zdroj: Foto: LiveLeak)

LISABON – Tak takýto trapas ste ešte nevideli! Portugalské námorníctvo skúšalo bezpilotné lietadlá, ktoré majú slúžiť na sledovanie pobrežia. Na dôležitú skúšku sa prišiel pozrieť aj sám minister obrany. Na základni Alfeite sa chystali predviesť unikátny, no rozmermi neveľký stroj. Z toho, čo sa udialo, ministrovi, ani zúčastneným do smiechu určite nebolo. Za to vy sa dobre pobavíte.

Pomocou malých bezpilotných lietadiel tzv. dronov, chce portugalské námorníctvo sledovať pobrežie. Oficiálnej skúšky sa zúčastnilo množstvo médií a nechýbal ani portugalský minister obrany José Pedro Aguiar Branco.

Počas svojho príhovoru povedal, že drony by mali slúžiť na pátracie záchranné akcie. Tak isto by mali byť nápomocné pre rybolov, mali by zlepšovať bezpečnosť a rovnako budú bojovať proti znečisteniu. Minister vyzdvihol, že malé bezpilotné lietadlá budú vysoko efektívne v misiách, ktoré námorníctvo plní.

A tak, po slávnostných príhovoroch, nasledovala samotná ukážka. Tá však vôbec nedopadla podľa veľkých očakávaní a predstáv. Po vypustení malého lietadla námorníkom, sa rovno zrútilo do vody. Pozrite si VIDEO, ktoré vtipný okamih zachytáva. Námorníctvo dôvodilo tým, že sa stala bližšie nešpecifikovaná chyba. Druhý pokus už našťastie vyšiel. Minister, aby zachránil trápnu situáciu, vtipne podotkol, že je dôležité venovať sa tréningu, aby podobné situácie nenastávali.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu