Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Šokujúci obchod: TU sa dozviete, za koľko si môžete kúpiť politika!

Kúpite?
Kúpite? (Zdroj: politicinaprodej.cz)

PRAHA - V centre Prahy bol otvorený fiktívny obchod, ktorý humornou formou okoloidúcim ukazuje, ako je možné kúpiť si politika. Záujemcovia si môžu pri figurantovi, ktorý predstavuje politika, vyskúšať napríklad fiktívne pretlačenie výhodného zákona, schválenie nelegálnej herne či priklepnutie verejného obstarávania.

"Je to čisto obchodný zámer. Chceme v kamennom obchode realizovať to, čo už dávno v obchodnom rokovaní funguje," povedala v mene organizátorov Martina Gyulai. Podľa organizátorov si tak bežní zákazníci môžu teraz dopriať to, čo bolo doposiaľ výsadou profesionálnych lobistov.

V utorok dopoludnia okoloidúci a ľudia, ktorí na zastávke neďaleko Jindřišskej veže, kde sa obchod nachádza, čakali na električku, mohli vidieť, ako figurant v úlohe developera vie za úplatok presadiť miesto parku výstavbu obchodného centra, ako zástupca stavebnej firmy vie prinútiť politika, aby diaľnica viedla cez chránenú oblasť či ako vie lobista armáde predať nekvalitné zbrane. 

Pred obchodom nazvanom Politici na predaj, dobrovoľníčka rozdávala ľuďom letáky s cenníkom, podľa ktorého obchod pri uvádzacích cenách ponúka okrem iného predaj štátneho majetku pod cenu za až 100 miliónov korún a dosadenie šéfa štátnej firmy za 50 miliónov korún.

"Nemáte pár miliónov korún navyše ? Keby ste napríklad chceli otvoriť nelegálnu herňu, my to zariadime. Nič sa nepredáva tak dobre ako politici," lákala dobrovoľníčka mladá žena. Kompletnú ponuku má obchod aj na internete.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu