Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

VIDEO Čary ruskej zimy: Skúste vyliať hrniec vriacej vody v -41 stupňoch!

(Zdroj: YouTube)

MOSKVA - Na vytvorenie okamžitej hmly nepotrebujete čakať na žiadny prirodzený prírodný jav, ale dokážete si ju vytvoriť aj sami. Je však nutné zabezpečiť si prístup na balkón, vriacu vodu a poriadnu ruskú zimu, tak ako to urobil mladík vo videu, ktoré sa objavilo nedávno na YouTube.

Mladý Rus na začiatku ukáže do kamery svoj iPhone s aplikáciou o počasí, na ktorej svieti aktuálna vonkajšia tepla - 41 stupňov Celzia. Potom si oblečenie rukavice a vyjde na balkón s hrncom vriacej vody, ktorú vyhodí do vzduchu.

Pri chlade, ktorý v exteriéri panuje, sa okamžite mení skupenstvo vody z kvapalnej na pevnú a vietor postupne unáša stĺpec malých čiastočiek ľadu.

Minútový klip, ktorý bol nahraný na YouTube minulý štvrtok, sa odohral v neidentifikovanom ruskom meste. Podobná zima v týchto zemepisných šírkach asi už pre obyvateľov nie je ničím nezvyčajným.

Ortuť teplomera od minulého týždňa neustále klesá v celom Rusku, v Moskve klesla na mínus 20 stupňov, v západosibírskych mestách ako Novosibirsk, Tomsk, Omsk a Barnaul až na mínus 47 stupňov. V Magadane na ruskom Ďalekom východe sa drží v posledných dňoch trvale pod mínus 50 stupňami.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu