Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Tunisom sa v autách preháňajú muži a strieľajú z okien

Nepokoje v Tunise
Nepokoje v Tunise

TUNIS - Skupiny mužov v civilnom oblečení, ktorí sa vysokou rýchlosťou preháňajú autami po tuniskej metropole Tunis, strieľajú náhodne do budov a ľudí na ulici.

Informovala o tom dnes tlačová agentúra Reuters s odvolaním sa na svojho fotografa v Tunise.

Najprv nebolo jasné, kto sú tieto osoby, ale vysokopostavený predstaviteľ armády, ktorý si neželal byť menovaný, uviedol, že sú to ľudia blízki zosadenému prezidentovi Zínovi al Ábidínovi ben Alímu, ktorí chcú v krajine udržať bezprávie. V centre Tunisu sú rozmiestnení vojaci s tankami, aby zabránili chaosu a rabovaniu v Tunisku, zmietanom politickou krízou po takmer mesiaci protestov, ktoré prinútili prezidenta opustiť krajinu.

Fotograf agentúry Reuters uviedol, že vo štvrti Bardo sa pri veľkej rýchlosti prevrátilo malé dodávkové vozidlo so štyrmi mužmi, ktorí strieľali na domy a ľudí. Mali na sebe bejzbalové čiapky.

"Tieto incidenty má na svedomí ben Alího bezpečnostný aparát," uviedol armádny zdroj. Tuniský analytik Taufík Ajaší podotkol: "Je jednoznačné, že je za to zodpovedná prezidentská polícia. Stále dúfajú, že zostanú pri moci".

"Snažia sa vytvoriť situáciu chaosu. V piatok sa prehnala informácia, že sa pokúsia získať späť moc prevratom, ale armáda im v tom zabránila," konštatoval politický komentátor.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu