Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

VIDEO Veľká tragédia: Pod rozostavaným železničným mostom zahynulo 17 robotníkov! Počet obetí môže byť ešte vyšší

Zrútený most v Indii
Zrútený most v Indii (Zdroj: Twitter/djuric_zlatko)

NAÍ DILLÍ - Najmenej 17 robotníkov zahynulo, keď sa v stredu v indickom štáte Mizorám zrútil železničný most, na ktorom pracovali. Uviedla to tamojšia regionálna vláda, informujeme podľa správy agentúry AFP.

Rozostavaný železničný most sa zrútil v obci Sairang neďaleko štátneho hlavného mesta Áizal, napísal v príspevku na sociálnej sieti Zoramthanga, šéf regionálnej vlády v Mizoráme. Zverejnil aj video a fotografiu z miesta nešťastia, na ktorých je vidieť zrútenú časť mosta v zalesnenom údolí. Dodal, že záchranné práce na mieste pokračujú.

Indický spravodajský portál The Indian Express s odvolaním na miestnu políciu napísal, že niekoľko osôb je nezvestných. Agentúra AFP to bezprostredne nedokázala overiť. Na moste sa v čase nehody mohlo nachádzať asi 35 až 40 robotníkov, informovala agentúra Reuters s odvolaním na miestne médiá. Indický premiér Naréndra Módi vyjadril úprimnú sústrasť rodinám obetí, uviedla jeho kancelária v príspevku na sociálnej sieti. Dodala, že indická vláda vyplatí najbližším pozostalým približne 2400 dolárov.

Indický štát Mizorám sa nachádza na východe Indie, hraničí s Mjanmarskom. Nehody pri veľkých výstavbách infraštruktúry sú v Indii pomerne časté, píše AFP.

Viac o téme: MostSmrťRobotníciIndia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu