Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Vojna sa na ruskom agresorovi výrazne podpísala: Putin sa za rok zmenil na nepoznanie! FOTO Rozdiel je neprehliadnuteľný

Prezident Ruskej federácie Vladimir Putin vo februári 2022 pred spustením invázie na Ukrajinu a druhá fotografia z júna 2023
Prezident Ruskej federácie Vladimir Putin vo februári 2022 pred spustením invázie na Ukrajinu a druhá fotografia z júna 2023 (Zdroj: Twitter/Anton Gerashchenko)

MOSKVA – Invázia ruských vojsk na územie Ukrajiny bola spustená 24. februára 2022. Pre prezidenta Vladimira Putina je to od začiatku špeciálna vojenská operácia, ktorá má za úlohu oslobodiť ľud spod nátlaku Ukrajiny. Mala trvať maximálne niekoľko mesiacov, no namiesto toho sa bojuje už viac ako rok. Počas tejto doby sa zmenil aj vzhľad ruského vládcu.

archívne video

Medzi ruským a ukrajinským predstaviteľom vypukla v Ankare potýčka (Zdroj: Facebook/Oleksandr Marikovski)

Od nezmyselnej invázie na Ukrajinu spravil Kremeľ hneď niekoľko chýb, ktoré sa podpísali na vzhľade "najväčšieho Rusa". Prezident Vladimir Putin za 15 mesiacov veľmi rýchlo zostarol. Niet sa čomu diviť, keďže jeho "špeciálna vojenská operácia" mala trvať niekoľko dní, maximálne pár mesiacov. Rusom sa nepodarilo dobyť metropolu Kyjev a v ťažkých bojoch prišli aj o Cherson. 

Pôvodný plán na obsadenie celej Ukrajiny sa zredukoval na pohraničné pásma a prevažne východnú časť, kde operujú separatisti od roku 2014. Rusom veľmi nepomohlo ani prerazenie nádrže pri Novej Kachovke, ktoré zaplavilo desiatky miest a obcí. Okrem toho sa jeho úhlavný nepriateľ NATO rozrástol o ďalšieho člena (Fínsko), pričom Švédsko je kandidátska krajina pre vstup. V neposlednom rade Západ podporuje Ukrajinu a dodáva jej zbrane aj muníciu. Nepokoje sa navyše rozpútali už aj v samotnom Rusku. Ľudia sú unavení z dlhej vojny a Putin stratil na popularite aj po vyhlásení mobilizácie. Toto všetko by sa odrazilo asi na každom, kto by stál na mieste súčasného ruského prezidenta. 

Rýchlo zostarol

Poradca ukrajinského ministra vnútra, Anton Geraschenko,  uverejnil na sociálnej sieti Twitter dve fotografie Vladimira Putina. Jedna pochádza z februára 2022 a druhá z júna 2023. V príspevku sa pýta, či si ľudia všimli nejaké rozdiely a že už len čaká na fotografiu, kde bude Putin za mrežami. 

Na ľavej fotografii je Putin pri vyhlásení "špeciálnej vojenskej operácie", teda sa písal 24. február 2022. Druhá fotografia má len niekoľko dní. Ruský vládca je na nej viditeľne vychudnutý a stojí akoby v kŕči. 

Dlho si udržiaval kondíciu

O Putinovi bolo známe, že pred vojnou mal výbornú fyzickú kondíciu. Ako píše ABC, v januári 2018 na sviatok Zjavenia Pána mu nerobilo problém vliezť polkou tela do ľadového jazera. Známa je aj jeho fotka, kde jazdí polonahý na koni alebo si užíva lov rýb. Putin dlhé roky vôbec nevyzeral na svoj vek. 

Samotný Kremeľ sa vždy snažil vykresliť Putina ako človeka so zdravým životným životným štýlom. Počas vojny, v ktorej sa Rusi zasekli, to však nejde. Objavilo sa aj nemálo článkov o jeho podlomenom zdravotnom stave. Kremeľ hovorí samozrejme o šírení neprávd. Newsweek napríklad spomenul, že ruský prezident má rakovinu pankreasu, Daily Mail písal o demencii a nafúknutej tvári z liečby. Spomínalo sa dokonca používanie dvojníka. Nič z toho sa zatiaľ nepotvrdilo.

Viac o téme: RuskoMoskvaVladimir PutinVojna na Ukrajine
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu