Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Severná Kórea odpálila ďalšie riadené strely: Preleteli viac ako 2-tisíc kilmetrov

Severná Kórea vystrelila balistickú strelu Zobraziť galériu (2)
Severná Kórea vystrelila balistickú strelu (Zdroj: SITA/KRT via AP)

SOUL - Severná Kórea vo štvrtok odpálila do oblasti Japonského mora štyri strategické riadené strely. Informuje agentúra AFP, ktorá sa odvoláva na severokórejské štátne médiá.

Strely typu Hwasal-2 boli odpálené z oblasti v provincii Severný Hamgjong smerom do Japonského mora. Tieto rakety preleteli 2000 kilometrov a následne "presne" zasiahli svoj cieľ, uviedli štátne média. Ciele však nešpecifikovali.

Ústredná vojenská komisia (CMC) vyjadrila s týmito testami mimoriadnu spokojnosť, uviedla oficiálna tlačová agentúra KCNA. Testy podľa informácií tejto agentúry opätovne potvrdili bojový postoj KĽDR a posilnili jej spôsobilosti v oblasti jadrových protiútokov proti nepriateľským silám.

KĽDR v sobotu 18. februára odpálila medzikontinentálnu balistickú raketu, ktorá dopadla do výlučnej ekonomickej zóny Japonska. Následne v pondelok vypálila aj dve balistické strely krátkeho doletu. Severná Kórea vlani uskutočnila rekordný počet testov zbraní a balistických striel, ktoré by mali byť schopné potenciálne zasiahnuť nielen Južnú Kóreu, ale aj Spojené štáty.

Severná Kórea vystrelila balistickú strelu
Zobraziť galériu (2)
Severná Kórea vystrelila balistickú strelu  (Zdroj: SITA/KRT via AP)

Viac o téme: RaketySeverná KóreaJaponské moreRiadené strely
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu