Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

AKTUÁLNE Predvianočná tragédia: Po streľbe v Paríži mŕtvi aj zranení! Boli medzi nimi aj Slováci?

Motív jeho konania zatiaľ nie je známy. Zobraziť galériu (5)
Motív jeho konania zatiaľ nie je známy. (Zdroj: SITA/AP Photo/Lewis Joly)

PARÍŽ — Troch mŕtvych a štyroch vážne zranených si vyžiadala streľba, ku ktorej došlo v piatok dopoludnia v centre Paríža. Páchateľa zadržala polícia, informovala agentúra AFP s odvolaním sa na miestnu prokuratúru. Veľvyslanectvo SR v Paríži neeviduje, že by medzi obeťami či zranenými bol i slovenský občan.

Aktualizované 17:00 Podozrivého, ktorý spustil streľbu na kurdské kultúrne centrum a kaderníctvo v centre Paríža, už predtým obvinili z rasovo motivovaného násilia a umiestnili do väzby, odkiaľ ho prepustili iba nedávno. Oznámila to parížska prokurátorka. Pri útoku v centre francúzskej metropoly zomreli v piatok traja ľudia a ďalší traja utrpeli zranenia. Polícia zadržala muža vo veku 69 rokov, ktorého previezli so zraneniami do nemocnice.

Tento muž, francúzsky rušňovodič na dôchodku, bol podozrivý z útoku nožom na najmenej dvoch migrantov z 8. decembra 2021, povedala novinárom prokurátorka Laure Beccuauová. V tábore pre migrantov v parku Bercy vo východnej časti Paríža vtedy poškodil aj viacero stanov.

Aktualizované 15:20 Veľvyslanectvo SR v Paríži nateraz neeviduje, že by medzi obeťami či zranenými z piatkovej streľby v centre francúzskej metropoly bol i slovenský občan. Informoval o tom hovorca Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVEZ) SR Matúš Dávid. "Situáciu budeme naďalej sledovať," uistil.

Aktualizované 15:01 Streľba, ku ktorej došlo v piatok dopoludnia v centre Paríža, si vyžiadala tretiu obeť. Zraneniam podľahla jedna zo štyroch zranených osôb, informovala agentúra AFP s odvolaním sa na miestnu prokuratúru. Muža vo veku 69 rokov podozrivého z útoku zadržala polícia. Motív jeho konania zatiaľ nie je známy.

AKTUÁLNE Predvianočná tragédia: Po
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Lewis Joly)

Jedna z troch vážne zranených osôb. Parížska prokuratúra začala prípad vyšetrovať ako podozrenie z trestného činu vraždy, zabitia a použitia násilia s priťažujúcimi okolnosťami. Jeden z očitých svedkov pre agentúru AFP uviedol, že počul šesť až osem výstrelov, po ktorých na ulici vypukla panika. Podľa iného svedka je medzi zranenými aj muž, ktorého postrelil do lýtka, keď sa dával strihať v miestnom kaderníctve. Muža podozrivého z útoku po zadržaní previezli do nemocnice.

AKTUÁLNE Predvianočná tragédia: Po
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Lewis Joly)

Podľa zdrojov televízie BFM TV skončil v policajnej cele už zhruba pred rokom, keď zaútočil na tábor migrantov v 12. parížskom obvode. Britský denník Daily Mail uviedol, že podozrivým je bývalý rušňovodič na dôchodku, ktorého len pred 11 dňami prepustili z väzenia. Policajtom sa ho podarilo odzbrojiť v kaderníckom salóne.

AKTUÁLNE Predvianočná tragédia: Po
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Lewis Joly)

Muž vypálil niekoľko výstrelov na ulici Rue d'Enghien v 10. parížskom obvode, v blízkosti budovy kurdského kultúrneho centra. Motív páchateľovho konania zatiaľ nie je známy.

Jeden z očitých svedkov pre agentúru AFP uviedol, že počul šesť až osem výstrelov, po ktorých na ulici vypukla panika. O incidente bez bližších podrobností informovala aj francúzska polícia, ktorá odporučila obyvateľom vyhnúť sa danej lokalite, aby neprekážali práci záchranárov.

Viac o téme: StreľbaZranení´úmrtiaParíž
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu