Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Zomrel umelec, ktorý vyvesil na Pražskom hrade obrie červené trenírky

Zomrel Filip Crhák, ktorý s ďalším mužom vymenil prezidentskú štandardu nad Pražským hradom za obrie červené trenírky.
Zomrel Filip Crhák, ktorý s ďalším mužom vymenil prezidentskú štandardu nad Pražským hradom za obrie červené trenírky. (Zdroj: youtube.com)

PRAHA - Jeden z členov skupiny Ztohoven, výtvarník a fotograf Filip Crhák v nedeľu zomrel. Členovia skupiny o tom dnes informovali na facebooku. Podľa médií po mesiaci podľahol zraneniam, ktoré utrpel pri nehode na motocykli.

Crhák spolu s Davidom Honsom a Matejom Hájkom v roku 2015 vymenili prezidentskú štandardu nad Pražským hradom za obrie červené trenírky. Obvodný súd pre Prahu 1 za to tento rok v apríli trojici potrestal podmienenými tresty. Rokovania umelcov boli podľa verdiktu namierené proti hodnotám spoločnosti. Prípad bude ešte riešiť odvolací súd, v Crhákovom prípade bude stíhanie zastavené.

Obvodný súd vlani pôvodne muža obžaloby oslobodil a chcel prípad odovzdať do priestupkového konania, žalobkyňa ale proti rozhodnutiu podala sťažnosť. Pražský mestský súd prípad vrátil na nové prejednanie, obvodný súd potom tento rok v apríli v súlade s odôvodnením odvolacieho súdu uznal mužov vinnými. Prípadom sa bude ešte znovu zaoberať mestský súd.

Viac o téme: Filip Crhák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu