Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

VIDEO Tragické správy z Číny: Výbuch v bani si pripísal až 32 obetí

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP)

PEKING - Počet obetí sobotňajšieho výbuchu v uhoľnej bani na severe Číny stúpol na 32, informovali dnes čínske štátne médiá.

K výbuchu plynu došlo v bani v meste Čch'-feng v autonómnej oblasti Vnútorné Mongolsko. V čase výbuchu pracovalo v podzemí 181 baníkov spoločnosti Baoma Mining Co. Ltd., uviedla agentúra Sinchua. Správy o výbuchu prišli len niekoľko hodín po tom, ako čínski banskí záchranári potvrdili smrť 21 baníkov, ktorí v utorok večer uviazli pod zemou po nehode v uhoľnej bani v meste Čchi-tchaj-che v provincii Chej-lung-ťiang na severovýchode krajiny. Táto baňa fungovala bez povolenia a v súvislosti s tragédiou v nej zadržali štyri osoby.

Čína je v súčasnosti celosvetovo najväčším producentom i spotrebiteľom uhlia. Tento rok oznámila, že plánuje uzavrieť vyše tisícku zastaraných baní. Zároveň však stavia stovky ďalších. Len v roku 2014 zahynula pri nehodách v uhoľných baniach v Číne takmer tisícka ľudí, uvádza tamojší úrad bezpečnosti práce. Obdobné čísla pre tento či minulý rok doposiaľ známe nie sú. Oficiálne údaje však nezávislí experti často spochybňujú.

Viac o téme: TragédiaNešťastieBaníkBaňaČína
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu