Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Vojaci čakali na výplatu, keď prišiel fatálny výbuch: Z Jemenu hlásia 40 mŕtvych

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

SANÁ - Až štyri desiatky vládnych vojakov zomreli pri dnešnom samovražednom bombovom útoku v jemenskom Adene. S odvolaním sa na tamojšie bezpečnostné zdroje to uviedla agentúra Reuters.

Ďalších až 70 príslušníkov armády, ktorá za podpory koalície vedenej Saudskou Arábiou bojuje proti šiitskym povstalcom, bolo pri útoku zranených. Ako informovali nemenované vojenské zdroje, k explózii došlo pred bránou do vojenského tábora, a to v čase, keď sa tam zhromaždili vojaci, ktorým mali vyplácať mzdu. Vojenský zdroj dodal, že explodovala v aute nastražená nálož. 

Ozbrojený konflikt medzi vládnymi jednotkami a prevažne šiitskými povstalcami - húsíami - v Jemene trvá od roku 2014. Situáciu v krajine komplikujú aj výpady extrémistickej organizácie Islamský štát a teroristickej siete al-Káida, ktoré sporadicky útočia na príslušníkov vládnej armády. 

Aden je sídlom jemenskej vlády podporovanej Saudskou Arábiou. V posledných mesiacoch mesto zažilo niekoľko útokov, ktorých terčom boli najmä vládne bezpečnostné zložky. K väčšine týchto útokov sa prihlásili extrémisti z IS.

Viac o téme: VýbuchJemen
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu