Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

VIDEO Útok v mníchovskom metre: Utečenci sa vrhli na ľudí, ktorí bránili obťažovanú ženu

Žiadatelia o azyl nemali žiadny rešpekt. Zobraziť galériu (2)
Žiadatelia o azyl nemali žiadny rešpekt. (Zdroj: youtube/don Royal)

LONDÝN/MNÍCHOV - Skupinka žiadateľov o azyl východoeurópskeho alebo arabského pôvodu sa postarala o rozruch v Mníchove za bieleho dňa. V metre zaútočila na dvoch seniorov, ktorí sa snažili brániť cestujúcu pred obťažovaním. Časť incidentu zaznamenal na svoj mobilný telefón Tom Roth, ktorý ho neskôr zverejnil na sociálnej sieti aj s popisom predchádzajúcich udalostí.

Dánka (17) sa ubránila sexuálnemu útočníkovi, ktorý ju chcel znásilniť: Čaká ju za to pokuta!

Autor videa sa viezol zo stanice Sendlinger Tor do centra Mníchova k železničnej stanici, keď sa stal svedkom obťažovania mladej ženy. Jeden z migrantov jej údajne položil ruku na chrbát a snažil sa s ňou nadviazať rozhovor. "Niečo jej hovoril a opýtal sa: Prečo mi neodpovedáš po nemecky? Ona mu povedala: Pretože si sa ma pýtal po anglicky. Potom sa otočila a pozrela sa na mňa. Ako cesta pokračovala, žiadateľ o azyl celou silou udrel do okna. Myslím, že bol naštvaný, že ho žena odmietla. Niekoľko pánov na neho kričalo, aby prestal," uviedol podľa denníka Daily Mail Tom.

"Jednému z tých mužov, ktorí sedeli vo štvorke vedľa mňa, sa žiadateľ o azyl v hnedom saku dotkol hlavy. Pohladil mu holú hlavu, aby ho zosmiešnil. Bolo to také neúctivé správanie, aké som nikdy predtým nevidel. Ten pán sa hneď postavil. Žiadateľ o azyl sa otočil, pristúpil k mužovi a chytil ho za krk. Do šárvatky sa okamžite zapojil takmer každý a mnohí sa snažili dostať medzi oboch mužov," pokračoval svedok.

VIDEO Útok v mníchovskom
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: youtube/don Royal)

Potom sa obeti podarilo mladíka strčiť späť do sedačky, ale to už sa za kamaráta postavili ďalší štyria žiadatelia o azyl, ktorí sa zamerali hlavne na dvoch starších pánov. "Bolo tam asi 10-15 ľudí vedľa mňa a za mnou. Situácia sa upokojila. Keď metro prišlo na stanicu, zavolal som políciu. Hovorili, že nemôžu nič robiť," dodal Roth s tým, že nemecká kancelárka Angela Merkelová musí prijať opatrenia na ochranu občanov Nemecka.

"Len som cítil potrebu zdieľať to. Všetci boli veľmi zúfalí. Staršia dáma mi povedala, že už viac nevychádza v noci z domu. Obaja páni hovorili, že to takto nemôže ísť ďalej. Cítil som sa bezpečnejšie v Nemecku pred dvoma alebo troma rokmi. Je to desivé a smutné. Je mi naozaj ľúto ľudí, ktorí potrebujú pomoc, ale niečo sa musí urobiť proti násilným a neúctivým ľuďom medzi nimi. Mnoho žiadateľov o azyl nemá úctu k ženám, žiadny rešpekt k mužom - dokonca ani k starým. Nieto k našim zákonom a polícii," uzavrel Tom svoj príspevok.
 

Viac o téme: ObťažovanieUtečenciMníchov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu