Streda17. apríl 2024, meniny má Rudolf, zajtra Valér

Merkelová vysvetľuje pomoc migrantom: Je to súčasť boja proti Daeš

Angela Merkelová
Angela Merkelová (Zdroj: SITA)

AMSTERDAM - Nemecká kancelárka Angela Merkelová dnes uviedla, že poskytovanie útočiska Iračanom a Sýrčanom je súčasťou boja Nemecka proti extrémistickej organizácii Daeš.

Merkelová vysvetlila, že Nemecko "pokladá za dôležité podporovať Irak v jeho boji proti takzvanému Islamskému štátu nielen vojensky, ale aj humanitárne, preto prijíma utečencov". Kancelárka čelí vo svojej krajine silnejúcej kritike za to, že umožňuje príchod bezprecedentného počtu uchádzačov o azyl do Nemecka - vlani to bolo takmer 1,1 milióna ľudí, pripomenula tlačová agentúra AP.

Nemecká politička dnes zverejnila na internete svoj pravidelný týždenný videoodkaz. Vyzvala v ňom utečencov z Iraku aj zo Sýrie, aby sa zaradili do spoločnosti a naučili sa rozprávať po nemecky. Merkelová však takisto dodala, že utečenci získajú v Nemecku nové poznatky a zručnosti, ktoré im pomôžu pri znovuvybudovaní vlastnej krajiny, keď sa tam po skončení ozbrojených konfliktov vráti mier. Merkelová vo videu podporila aj výzvy na lepšiu ochranu vonkajších hraníc Európskej únie.

Viac o téme: Angela MerkelováMigračná krízaDaeš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu