Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Arménsko chce zjednotiť svoju zahraničnú politiku s Ruskom

Vladimir Putin a Serž Sarkisjan Zobraziť galériu (2)
Vladimir Putin a Serž Sarkisjan (Zdroj: SITA)

MOSKVA – Arménsko je pripravené zjednotiť svoju zahraničnú politiku s Ruskom. V rozhovore odvysielanom v pondelok stanicou Rossija-24 to uviedol arménsky prezident Serž Sarkisjan, ktorého dnes citovala agentúra TASS.

"Ak vstupujeme do združení, prirodzene si na seba berieme i záväzky," odpovedal Sarkisjan na otázku, či sa môže Rusko spoliehať na podporu Arménska v medzinárodných záležitostiach.

"S Ruskom sme po stáročia udržiavali vzťahy, teraz sme to potvrdili aj na papieri," uviedol Sarkisjan, odvolávajúc sa na bilaterálnu rusko-arménsku zmluvu, ako aj účasť Arménska v Organizácii zmluvy o kolektívnej bezpečnosti (ODKB).

"Po prvé, vždy sme uprednostňovali integračný proces; po druhé, vždy sme chceli koordinovať našu zahraničnú politiku. Nikto nedokáže uviesť jediný príklad, že sa Arménsko pokúsilo odkloniť od svojich priamych záväzkov," doložil Sarkisjan.

Prezident zároveň potvrdil, že arménske vedenie sa zúčastní na oslavách 70. výročia víťazstva sovietskej armády na východnom fronte v druhej svetovej vojne, ktoré sa uskutočnia 9. mája v Moskve.

Arménsko chce zjednotiť svoju
Zobraziť galériu (2)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu