Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Členky Pussy Riot vracajú úder: Zeman sa správa ako hlupák!

Skupina Pussy Riot
Skupina Pussy Riot (Zdroj: SITA)

LONDÝN - Členky ruskej punkovej skupiny Pussy Riot ostro kritizovali českého prezidenta Miloša Zemana, ktorý ich v rozhovore pre Český rozhlas charakterizoval vulgárnymi slovami a označil ich za "pornografickú skupinku".

Nadežda Tolokonnikovová a Marija Aljochinová, ktoré sú teraz na návšteve v Británii, reportérovi denníka Guardian povedali, že z ich pohľadu je Zeman ďalším z európskych ľavicových lídrov, ktorý absolútne nechápe, čo sa v Rusku skutočne deje. "Správal sa ako typický patriarchálny hlupák," zhrnuli.

Zeman skupinu Pussy Riot odsúdil niekoľkokrát, okrem iného v nedávnom rozhlasovom programe Hovory z Lán. V ňom okrem iného uviedol, že ide o "deviantné dámy, ktoré robia rámus v pravoslávnom chráme a ktoré sa potom označujú za politické väzenkyne". Na adresu členiek skupiny pritom použil vulgárne výrazy a zdôraznil, že podľa neho sú vinné trestným činom výtržníctva v pravoslávnom chráme.

Denník Guardian vo štvrtkovom článku Zemanovej výroky označil za "bizarný útok plný sprostých slov" a dal slovo dvom členkám skupiny, ktoré sú teraz v Londýne. "O Pussy by radšej nemal hovoriť. Nevie, kto Pussy sú. Na to sme odborníčka my a nie on. My sme punkerky, on nie. Správal sa ako typický patriarchálny hlupák," povedala o Zemanovi Tolokonnikovová.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu