Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Šokujúce VIDEO zo Sýrie: Rebel vyrezal vojakovi srdce z tela a začal ho jesť!

(Zdroj: liveleak)

DAMASK - Na serveri LiveLeak sa objavilo video, na ktorom muž hlásiaci sa k sýrskej opozícii vyrezal z tela protivníka srdca a pred kamerou ho je. Záznam na internet podľa televíznej stanice CNN umiestnila v pondelok skupina lojálna sýrskemu prezidentovi Asadovi, podľa ktorej sú zábery "zločinom presahujúcom všetky medze". Sýrska opozícia video neschvaľuje.

"Prisahám Bohu, že zjeme vaše srdce, Bašárovi vojaci, vy psi," hovorí muž na záberoch. "Sýrska (opozičná) koalícia tento čin zásadne odsudzuje, ak sa potvrdí, že sa stal. Odporuje morálke Sýrčanov, rovnako ako hodnotám a princípom (povstaleckej) Sýrskej slobodnej armády (FSA). Táto armáda bojuje a naďalej bude bojovať za česť každého Sýrčana, ktorý sa usiluje o slobodu," uviedla koalícia.

Stanica CNN nemôže incident overiť, ale hovorila s jedným z miestnych povstalcov Tárikom Saïdom, ktorý tvrdil, že s mužom zachyteným na záberoch hovoril. Je vraj jeho priateľ. Prípad sa údajne stal pred viac ako štrnástimi dňami, po bitke vo štvrti Baba Amr na západe mesta Homs. Muž na záberoch tiež hovorí: "Hrdinovia z Baba Amru im (vojakom) vyrežú srdce, aby ich zjedli."

Saíd vraj priateľovi povedal, aby toto perverzné video stiahol. "Bol to izolovaný prípad, jeho čin nie je charakteristický pre FSA, je to len záležitosť toho jediného človeka. Nie je to osoba, ktorá sedí doma. Zabili mu dvoch bratov, zatkli matku aj otca, zvyšok rodiny je mimo domova," povedal o mužovi na videu Saíd.

Homs bol dejiskom tvrdých bojov vlani, tento rok sa tam ale bojuje znova. Vlani v apríli povstalci našli v nemocnici, v ktorej bojovali vojaci, telá 78 ľudí umučených na smrť. Vláda ale opakuje, že vojaci na civilistov neútočia, ich cieľom sú vraj len teroristické gangy. Týmito slovami pritom označuje opozíciu.

VAROVANIE: VIDEO NIE JE VHODNÉ PRE MALOLETÝCH DIVÁKOV A ĽUDÍ S CITLIVOU POVAHOU!

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu