Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Nemecký profesor plánoval masaker za samovraždu svojho syna

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

LOS ANGELES - Rozhorčenie zo samovraždy svojho syna malo byť dôvodom, prečo 48-ročný nemecký profesor plánoval v Kalifornii útok na jeho školu a zabitie stoviek ľudí. Informoval o tom dnes denník Los Angeles Times.

Rainera Reinscheida zadržali už 24. júla krátko po tom, čo sa snažil založiť požiar v parku, v ktorom sa jeho 14-ročný syn sa obesil. Vtedy ho však prepustili na kauciu. Keď však policajti objavili v jeho mobile e-maily, v ktorých detailne opisoval útok na pedagógov a žiakov University High School v Irvine, o tri putoval do väzby a 31. júla prvýkrát predstúpil pred súd.

Profesorov syn mal byť obeťou šikanovania. Polícia však nenašla žiadne dôkazy, že spolužiaci sa mu posmievali alebo ho trýznili za to, že bol pristihnutý pri malej krádeži v školskom obchode. Reinscheid podľa denníka poslal v apríli dva maily svojej manželke a jeden sám sebe, v ktorých okrem iného písal o zastrelení prorektora školy, zavraždení stoviek detí, sexuálnom útoku na dve učiteľky a podpálení budovy.

Následne chcel spáchať samovraždu v tom istom parku, aby sa opäť stretol so svojím synom. "Pripravím si nádherný koniec a čoskoro budem s ním. Páči sa mi tento plán, konečne dobrý nápad," napísal profesor v jednom maili.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu