Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Grécko opäť poburuje: Pedofili dostanú sociálne úľavy, na invalidoch šetrí!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: en.wikipedia.org)

ATÉNY - Grécka vláda značne popudila občanov, keď sa rozhodla zaradiť pedofilov a ľudí s ďalšími odchýlkami medzi zdravotne postihnutých. Takto budú mať nárok na sociálne úľavy, informoval v pondelok webový portál Greek Reporter.

Nová smernica rozhnevala najmä zástupcov zdravotne postihnutých ľudí, ktorým vláda zoškrtala dávky kvôli ekonomickej kríze. V skupine psychicky narušených osôb s čiastočnou invaliditou sa okrem pedofilov ocitli tiež exhibicionisti, kleptomani, fetišisti, sadomasochisti, chorobní hráči a pyromani.

Národná konfederácia osôb so zdravotným postihnutím (NCDP) reagovala protestným listom, v ktorom rozhodnutie označila za "nepochopiteľné". Pedofili a iní sexuálni devianti by mohli od štátu získať viac výhod, než ľudia s transplantovanými orgánmi, uviedla.

Ľudia sa spomínanými úchylkami by mali byť v kategórii 20 až 30-percentnej invalidity. Tá im síce neumožňuje poberať plný invalidný dôchodok, môžu ale napríklad využiť zľavy na mestskú hromadnú dopravu alebo na poplatky za elektrinu. Pre porovnanie - diabetikom Gréci priznávajú 10-percentnú invaliditu.

"Myslím, že došlo k závažnej chybe. Ministerstvo by malo mať pre zdravotne postihnutých iný program. Kvôli zmenám kvocientov môže nový zoznam niektorých ľudí odrezať od finančných výhod," cituje webový portál LiveLeak predsedu NCDP Janisa Vardakastanisa, ktorý je sám nevidiaci.

Ministerstvo práce oznámilo, že tieto osoby zaradilo na zoznam preto, aby im umožnilo dostupnú lekársku starostlivosť a finančne je zvýhodnilo. Po masívnej vlne kritiky prisľúbilo, že smernicu zreviduje.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu