Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Akčné zasadnutie OSN: Bodyguardi tureckého premiéra sa pobili s ochrankou!

Bodyguardi mali použiť zlý vchod a strhla sa mela
Bodyguardi mali použiť zlý vchod a strhla sa mela (Zdroj: telegraph.co.uk)

NEW YORK/BRATISLAVA - O tom, že politici zažívajú horúce chvíle aj mimo rokovacej sály, svedčí incident, ktorý sa stal minulý týždeň v New Yorku. Svedok na mobilný telefón natočil, ako sa bodyguardi tureckého premiéra Recepa Tayyipa Erdogana dostali do šarvátky s ochrankou budovy OSN. Jej príčinou malo byť, že premiérova suita chcela vojsť nesprávnymi dvermi.

Potýčka sa odohrala počas Valného zhromaždenia OSN, pred ktorým predseda palestínskej samosprávy Mahmúd Abbás požiadal o uznanie samostatného štátu.

Jeden z úradníkov pod podmienkou zachovania anonymity vypovedal, že k bitke prišlo, keď ochranka zablokovala Erdoganovi cestu a požiadala ho, aby pre vstup do sály použil iné dvere, čo sa Turkom nepáčilo. Po mele, pri ktorej údajne utŕžil nejaký ten buchnát aj samotný premiér, ošetrili v nemocnici jedného člena ochranky.

Hovorca generálneho tajomníka OSN Pan Ki-muna označil udalosť za nešťastné nedorozumenie a dodal: "Veríme, že bude uspokojivo vyriešené a boli prijaté okamžité opatrenia. Taktiež sa prijmú nevyhnutné opatrenia ako prevencia vzniku takýchto nedorozumení v budúcnosti."

Portál idnes.cz informoval, že hovorca sa za incident tureckej delegácii ospravedlnil, čo ochranku budovy sklamalo.

Bitka v OSN

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu