Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Stačili jej 3 sekundy: Zákazníkov okradla takmer o pol milióna!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

LIBEREC - Pokladníčka z libereckého hypermarketu ukradla z účtov zákazníkom takmer pol milióna čekých korún (cca 20 400 eur). Na získanie potrebnej číselnej kombinácie jej stačilo len niekoľko sekúnd.

Podľa odborníkov je podobná krádež oveľa jednoduchšia, než si väčšina ľudí myslí. Hane Ježkovej (32) vymeral Okresný súd v Liberci za krádeže dvojročný trest s odkladom na štyri roky. Hrozili jej až tri roky väzenia, uvádza dnešná liberecká príloha Mladej fronty Dnes (MfD).

Krádeží sa žena dopúšťala od októbra 2008 do januára 2009. "S podobným prípadom som sa ešte vo svojej praxi nestretol. Nebezpečnosť konania zvyšuje značná škoda," povedal denníku sudca Lukáš Korpas.

Pri stanovení výšky trestu zohľadnil, že žena už dva roky žije usporiadaným životom, svoj čin ľutuje a snaží sa okradnutým peniaze vracať. Navyše sa išla sama liečiť zo závislosti na hazarde.

Na polícii sa sama udala. "Už som nemohla ďalej. Mrzí ma to, čo som urobila. Bola som ale závislá na hazarde a nemohla som si pomôcť," povedala obžalovaná matka troch detí. Žena na súde priznala, že jej nerobilo problém zapamätať si potrebnú číselnú kombináciu.

"Kartu som držala len asi tri sekundy, stačilo si zapamätať niekoľko čísel," uviedla žena, ktorá má fotografickú pamäť. Peniaze vybrala z kariet 33 poškodených. Začala sumou 1550 korún, z účtu však dokázala jednému človeku vytiahnuť v niekoľkých prípadoch aj vyše 40-tisíc.

Poškodila viac ako šesť bánk. Vybranými peniazmi potom nabila svoj virtuálny účet PaySec prevádzkovaný ČSOB. Odtiaľ si peniaze odčerpala na svoj účet a hotovosť vybrala platobnou kartou.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu