Streda12. jún 2024, meniny má Zlatko, zajtra Anton

V Corku sa zrútilo lietadlo v hustej hmle, 6 obetí

Zrútené lietadlo
Zrútené lietadlo

DUBLIN - Zrútenie malého lietadla na pristávaciu dráhu letiska v írskom Corku si vo štvrtok vyžiadalo šesť mŕtvych a šesť zranených.

Oznámili to miestne úrady. Írske médiá pôvodne uvádzali osem mŕtvych. Podľa agentúry AP všetkých zranených, z ktorých niektorí utrpeli ťažké popáleniny, previezli do univerzitnej nemocnice v Corku.

Stroj spoločnosti Manx2 letel zo severoírskeho Belfastu, na jeho palube bolo desať cestujúcich a dvaja členovia posádky. Stroj podľa írskych médií havaroval pri pokuse o pristátie v hustej hmle, prevrhol sa a vznietil. 

Írsky letecký úrad informoval, že turbovrtuľové lietadlo sa pred zrútením o pristátie pokúsilo aspoň dvakrát. Na mieste horelo a trosky osmnásťmiestneho amerického stroja typu Fairchild Metroliner vyrobeného v roku 1992 boli rozosiate po rozsiahlom území. Pristávaciu dráhu po nehode uzavreli a všetky lety odklonili na neďaleké letisko Shannon.

Leteckú spoločnosť Manx2 so sídlom na ostrove Man založili v roku 2006. Pôsobí na Britských ostrovoch a linku Belfast-Cork spustila pred polrokom.

Nešťastie je najhoršie v dejinách írskeho letectva od roku 1968, kedy sa do mora zrútilo lietadlo spoločnosti Aer Lingus na linke z Corku do Londýna. Vtedy zahynulo 61 ľudí.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu