Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Podvod s pozemkom? Do Kisku sa pustili aj národniari: Prezident jasne vysmial Pašku

Andrej Kiska a Jaroslav Paška
Andrej Kiska a Jaroslav Paška (Zdroj: SITA / Jakub Julény, Diana Černáková)

BRATISLAVA - Ďalšie obvinenie, ktoré smeruje na prezidenta Andreja Kisku? Po Ficovi začal hlavu štátu nepriamo kritizovať aj národniar Jaroslav Paška, a to priamo v televízii.

Paška sa takto vyjadril v nedeľu v relácii V politike na TA3. Kiskov výrok, že tu máme mafiánsky štát, chcel ilustrovať na jednom spore. Rozprával o vlastníkovi pozemku vo Veľkom Slavkove, ktorý o dotyčný pozemok prišiel. Malo sa to stať v roku 1999, keď Katastrálny úrad v Poprade urobil tri rýchle prevody bez toho, aby majiteľ toho pozemku vzdal či sa ho iným spôsobom zbavil.

„Konečným uživateľom tohto pozemku sa stal ústavný činiteľ, ktorý o tom vie, že pozemok je scduzený, ale nechce vrátiť skutočnému majiteľovi pozemok. Je to pozemok o ploche 1 200 metrov štvorcových, čo je 12 árov," vyjadril sa Paška, pričom meno ústavného činiteľa nešpecifikoval. Na vine všetkému je vraj vyšetrovateľ, ktorý mal skonštatovať, že skutok sa nestal.

Podľa Pašku by nemalo ísť o člena vládnej koalície. Pašku neskôr kontaktoval denník Pravda, ktorý sa pokúsil zistiť, či poslanec tým myslel niekoho z trojice Andrej Kiska, Robert Fico a Andrej Danko. Poslední dvaja menovaní sú však práve členmi vlády. Na otázku podpredseda SNS odpovedal tajomne. „Nebudem to komentovať, ale blížite sa k tomu,“ povedal pre denník.

Zvláštny pokus, tvrdí Kiska

Kiska sa však prostredníctvom svojho hovorcu Romana Krpelana voči týmto slovám razantne ohradil. „Andrej Kiska vo svojom majetkovom priznaní od zvolenia do funkcie v roku 2014 uvádza vlastníctvo pozemkov v extraviláne, lúk a pasienkov v katastri obce Veľký Slavkov. Pozemky vo výmere 1,2 ha riadne kúpil pred takmer 20 rokmi v roku 1999 a nikdy ho nekontaktoval žiaden vyšetrovateľ," uvádza sa vo vyhlásení prezidenta pre Topky.sk. 

„Prezident považuje slová podpredsedu SNS Jaroslava Pašku za zvláštny pokus o zapojenie sa do diskreditačnej kampane a zviditeľnenie svojho mena," dodáva Kiska na margo toho, čo Paška nenápadne naznačuje.

Viac o téme: Andrej KiskaVeľký Slavkov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu