Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

VIDEO Lajčák sa chcel v živom vysielaní vyviniť: Výsledok katastrofa, národ sa na ňom smeje

Miroslav Lajčák Zobraziť galériu (3)
Miroslav Lajčák (Zdroj: YouTube)

BRATISLAVA - Miroslav Lajčák sa musel opäť poriadne obracať. V relácii Braňo Závodský Naživo v Rádiu Expres ho totiž moderátor vyspovedal ohľadom stále horúcej kauzy šafárenia peňazí, pričom jeho vystúpenie bolo plné zakoktávania a neistého vyjadrovania.

„V prvom rade nežehlím žiadnu kauzu, lebo žiadna kauza neexistuje," vytrvalo odmieta šéf slovenskej diplomacie uznať nejaké pochybenie. Lajčák taktiež obhajoval nezverejnenie honorárov umelcov s dodatkom, aby sme rešpektovali zákon a právny štát. „Pán minister, možnože už aj naša krajina a vy ste človek zbehlý v zahraničí, by sa mohla naučiť, že ak sú nejaké peniaze z verejných zdrojov, tak každý má právo vedieť, koľko a na čo sú využité," kontroval moderátor.

Závodský sa taktiež pýtal na to, či Ficove vyjadrenia o niektorých novinároch, ktorý sú podľa neho „špinavé protislovenské prostitútky", neškodia renomé Slovenska po svete, keďže o nich písali mnohé svetové médiá. „Ja myslím v prvom rade na svojich ľudí, ktorí obetavo pracujú pre dobro tohto štátu... My sme tu prijali viac ako 100 mladých ľudí, že celá naša služba štyri roky žije prípravou predsedníctva. Predsedníctvo je úspech, za ktorý získavame pochvaly po celom svete a doma nás oblievajú vedrami špiny," tvrdí Lajčák.

Slováci z prejavu ministra, ktorý donedávna bojoval o post generálneho tajomníka OSN, nadšení neboli. „Pán Lajčák bol posledné svetlo nádeje, že netreba hádzať všetkých zo Smeru do rovnakého vreca.... Bohužiaľ treba klamať, kradnúť, od.bavat... Kredit tejto strany dosiahol nové dno," sťažoval sa Jakub.

Reakcie na ministra Lajčák
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB / Rádio Expres)

So svojou kritikou nebol sám, pridali sa aj ďalší. „Braňo, úžasné! A pán "minister" jasne povedal, ktorá bije.... Čiže nepovedal nič, oháňať sa slovom právny štát?! Ešte raz dik Braňovi. Si pán," napísal Matej.

Reakcie na ministra Lajčák
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB / Rádio Expres)

Viac o téme: Miroslav LajčákZuzana Hlávková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu