Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Fico: Opozícia je v absolútnom rozklade, má medzi sebou bordel

Robert Fico
Robert Fico (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Opozícia je podľa premiéra a predsedu Smeru-SD Roberta Fica v absolútnom rozklade, preto prichádza s návrhmi na odvolávanie ministrov, na ktoré nemá žiadne dôvody, ale nepríde do parlamentu.

Ako povedal Fico dnes novinárom, opozícia nielenže sa rozbíja, ale nie je schopná prísť do parlamentu presadzovať vlastné návrhy. „Nie sme tu na to, aby sme plnili sľuby rozbitej a rozhádanej opozície. Mysleli si, že mimoriadnou schôdzou prekryjú obrovské problémy, ktoré majú vo vnútri. My tieto hry s opozíciou hrať nikdy nebudeme. Návrh opozície je čisto účelový so snahou prekryť bordel, ktorý majú medzi sebou,“ vyhlásil Fico s tým, že politický systém sa musí stabilizovať, nie rozkladať, ako to robí pravica. Zdôraznil, že Smer-SD dá opozícii toľko hlasov, koľko potrebuje na uznášaniaschopnosť.

Vláda podľa Fica má záujem, aby sa v NR SR diskutovalo o situácii v slovenskej justícii, ale neexistuje žiadny dôvod, aby bol odvolávaný minister spravodlivosti. „Robí množstvo užitočných krokov. Ak niekto spolitizoval justíciu, tak Lucia Žitňanská a Daniel Lipšic,“ konštatoval. Schôdza podľa neho dnes mohla byť, keby tu opoziční poslanci sedeli a pracovali. V utorok opäť desiati poslanci za Smer-SD podľa Fica podporia uznášaniaschopnosť.

Fico dnes tiež informoval, že pri rannom behu na hrádzi našiel peňaženku plnú peňazí. Okrem toho sú v nej platobné karty. Ten, kto ju stratil, sa má prihlásiť na úrade vlády.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu