Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

KDH: Zvyšovanie daní z príjmu spôsobí zdražovanie!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA – Zvyšovanie daní z príjmu spôsobí podľa podpredsedu KDH Miloša Moravčíka zdražovanie na Slovensku. Ako povedal dnes pre agentúru SITA, dane sa totiž nezvýšia len bohatým firmám so ziskom nad 30 miliónov eur, ako to Smer sľuboval pred voľbami.

„Vláda zvyšuje dane všetkým firmám aj chudobným, ktoré majú zisk jediné euro. Vláda zvýši dane aj malým pekárňam, aj malým mliekarňam, aj malým mäsiarstvam aj obchodom. Zaplatia to všetko bežní ľudia cez zvýšené ceny pečiva, mlieka, mäsa a ďalších tovarov v obchodoch. Firmy sa totiž, aby prežili, budú snažiť o zvýšené daňové náklady zvýšiť ceny,“ zdôraznil Moravčík.

Podpredseda KDH zároveň upozornil, že minister financií Peter Kažimír sám tvrdí, že ceny na budúci rok budú rásť, ale nie kvôli zvyšovaniu dane pre právnické osoby, ale kvôli podstate, kvôli pšenici, kvôli mlieku a kvôli nedostatku vlahy v pôde. „Peter Kažimír si asi pomýlil povolanie. Bol by z neho lepší meteorológ ako minister financií. Predpovede počasia sa bežne robia na týždeň, on však dokáže predpovedať teploty  či množstvo zrážok na rok dopredu. Pri predpovedaní vývoja daňových príjmov si však neverí,“ vyhlásil Moravčík.

Podľa Moravčíka ceny potravín sú každý rok ovplyvnené aj prírodnými faktormi. Kažimír sa však nemôže skrývať za prírodu, lebo zvýšením daní potravinárskym podnikom zvýši aj ceny potravín. „Kvôli výraznému zvýšeniu daní vládou Smeru tak budú mať Slováci menej peňazí v peňaženkách a drahšie tovary na pultoch predajní,“ dodal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu