Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Vyšetrovatelia majú v prípade Valkovej vraždy novú stopu: Akú?!

Ernest Valko
Ernest Valko

BRATISLAVA - Polícia má v prípade vraždy známeho právnika Ernesta Valka novú stopu. Tá by podľa šéfa Národnej kriminálnej agentúry Daniela Goga mohla zúžiť vyšetrovanie na jednu verziu. Potvrdil to v rozhovore pre dnešné vydanie Hospodárskych novín.

"Po preverení novej stopy budeme aj my vedieť, aj keď možno nie so stopercentnou istotou, či to bola lúpežná vražda, alebo nie," povedal pre Hospodárske noviny Goga. Novú informáciu označil za celkom hodnovernú.

Zatiaľ je však podľa jeho slov predčasné hovoriť o tom, keby by mohlo dôjsť k obvineniu konkrétneho páchateľa.

Známy advokát Ernest Valko bol usmrtený strelnou zbraňou a nájdený v jeho dome v Limbachu. Mŕtve telo renomovaného advokáta objavili jeho dcéra a bývalá manželka 8. novembra 2010 o 22.45 h pri príchode do jeho rodinného domu. Vybrali sa tam po tom, ako dlhší čas neprijímal volania na svoj mobilný telefón, čo im bolo podozrivé.

Od počiatku orgány činné v trestnom konaní pracujú s viacerými verziami respektíve možnými motívmi vraždy - od lúpežnej vraždy až po nájomnú - a s možnosťou, že súvisela s prácou advokáta a jeho angažovaním sa vo viacerých mediálne známych kauzách. Popredný právnik Ernest Valko by sa tento rok 10. augusta dožil 61 rokov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu