Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Vyšetrovanie piťovcov sa blíži ku koncu, tvrdí Polícia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Vyšetrovanie bombového útoku, z ktorého je obvinený údajný šéf piťovcov Juraj Ondrejčák a ďalších päť ľudí, sa blíži ku koncu. Hovorkyňa policajného prezídia Andrea Dobiášová potvrdila, že v súčasnosti prebieha študovanie spisu.

Juraja Ondrejčáka, prezývaného Piťo, spolu s ďalšími mužmi zadržali v novembri 2011 pri najväčšej policajnej akcii v slovenskej histórii. Okrem toho, že mal dať príkaz na odpálenie výbušniny, mal dať podpáliť aj ďalšie auto. Podľa medializovaných informácií, nálož  vybuchla pod autom Róberta Trajkova na dvore domu v Trnave, v ktorom býval. Trajkov si v súčasnosti odpykáva 25-ročný trest za podiel na vražde kontroverzného topoľčianskeho podnikateľa Jozefa Mišenku.
      
Na jeseň 2011 pochytali 20 údajných Piťových komplicov a obvinili 23 ľudí, okrem iného z podvodov s hypotekárnymi úvermi v USA a z drogovej trestnej činnosti. Juraja Ondrejčáka obvinili zo zosnovania zločineckej skupiny, poškodzovania cudzej veci a obchodovania so zbraňami. Neskôr ho podľa denníka Plus jeden deň polícia obvinila aj z prípravy vraždy bývalého príslušníka SIS Michala Hrbáčka.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu