Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Gabriel (28) pod vplyvom alkoholu havaroval: V cele sa pokúsil obesiť pomocou plachty

Miesto havárie Zobraziť galériu (4)
Miesto havárie (Zdroj: foto: tv joj)

LUČENEC – Gabriel (28) z pondelka na utorok popíjal s kamarátmi. Okolo polnoci sa však rozhodol, že sa ide previesť ulicami mesta. Pod vplyvom alkoholu sadol do kamarátovho auta a počas jazdy havaroval. Policajti ho umiestnili do cely, hrozilo mu väzobné stíhanie. Gabriel situáciu nezvládol, v cele si siahol na život. Pokúsil sa obesiť. Policajti mu poskytli prvú pomoc. Momentálne je Gabriel v kritickom stave v nemocnici.

Gabriel (28) popíjal s kamarátmi v rodinnom dome. Krátko pred polnocou sa postavil a rozhodol sa, že sa ide previesť mestom. Bol však pod vplyvom alkoholu a na nočnú jazdu si vzal kľúče od kamarátovho auta. "Nechal som kľúče na stole. Nevedel som o tom, že si auto zobral," povedal pre TV Joj majiteľ vozidla. Je potrebné spomenúť, že Gabriel má od minulého roka zakázané šoférovať na šesť rokov.

Majiteľ vozidla
Zobraziť galériu (4)
Majiteľ vozidla  (Zdroj: foto: tv joj)

Kamarát, ktorému zmizlo auto, okamžite kontaktoval políciu. Policajti auto spozorovali, vodiča chceli zastaviť, no ten dupol na plyn a usiloval sa uniknúť. Prejazd kruhovou križovatkou však nezvládol, havaroval. Po vystúpení z havarovaného vozidla, nafúkal viac ako 1,5 promile.  
Nasledovalo nepríjemné vytriezvenie.

Gabriela polícia obvinila z neoprávneného používania cudzieho motorového vozidla, z ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a z marenia výkonu úradného rozhodnutia. Muž situáciu nezvládol a v cele sa pokúsil obesiť pomocou plachty, ktorú si mal obviazať okolo krku.  

Gabriel (28) pod vplyvom
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: foto: tv joj)

Nešťastné Gabrielovo konanie si všimol službukonajúci policajt počas toho, keď kontroloval cely prostredníctvom kamerového systému. Zbadal, že sa niečo deje, zalarmoval kolegov a mužovi pribehli na pomoc. Do príchodu záchranárov ho oživovali. Tí mu potom do niekoľkých minút obnovili srdcovú činnosť. Vo vážnom, ale stabilizovanom stave previezli muža do nemocnice. 

Gabriel (28) pod vplyvom
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: foto: tv joj)

"Prípad prevzala inšpekcia ministerstva vnútra. V tomto štádiu nie je možné poskytnúť viac informácií," povedala pre TV Joj hovorkyňa Ministerstva vnútra Lucia Kirinovičová.

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu