Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Kontroverzný počin speváčky Jadranky: Na stráž!

Jadranka Handlovská Zobraziť galériu (4)
Jadranka Handlovská

BRATISLAVA - Prekvapila! Jadranka Handlovská je známa tým, že spieva pesničky o láske, ktoré poslucháčom navodia atmosféru južných krajín zaliatych slnkom. Najnovší počin známej brunetky ale pozitívne myšlienky nevyvoláva. Speváčka totiž verejne podporila Mariána Kotlebu, od ktorého sa po aktuálnych voľnách kvôli extrémistickým postojom dištancoval aj samotný prezident Andrej Kiska. Svoje slová podpory navyše ukončila kontroverzným pozdravom.

Jadranka Handlovská je u Slovákov zafixovaná ako speváčka ľúbostných songov inšpirovaných slnečným Balkánom. V spoločnosti sa zvyčajne objavuje usmiata a rozdáva dobrú náladu. 

Málokto by preto predpokladal to, čo sa stalo po aktuálnych parlamentných voľbách. Celé Slovensko je rozdelené na dva tábory kvôli tomu, že dostatočný počet voličských hlasov získal aj Marián Kotleba. Ten je považovaný za extrémistu, ktorý – ako píše HNonline.sk – oslavuje klérofašistické Slovensko a nenápadne popiera holokaust. 

Vo volebnom programe má napríklad založenie domobrany, kontrolovanie obsahu vysielania súkromných médií, neakceptovanie registrovaných partnerstiev, vystúpenie z Európskej únie a NATO. A so svojimi prívržencami sa zdraví spojením Na stráž! Títo ľudia si neuvedomujú, že to je propagácia fašizmu, že je to propagácia Slovenského štátu,” povedala pre televíziu Joj historička Katarína Zavecká.

Jednoznačne ide o kontroverznú stranu aj osobu. Podľa Jadranky Handlovskej je však všetko inak a Kotlebovi verejne vyjadrila podporu. „Držím palce, aj keď viem, že ste v tom boji sám, ale s vašou eleganciou a šarmom to zvládnete. Nenechajte sa vyprovokovať, už Cicero povedal – boj vyhrá ten, čo si zachová najväčší pokoj. Takže Na stráž!” napísala v závere svojho príspevku, ktorý ukončila kontroverzným pozdravom. Mnohí šokovaní občania už počas utorka zdieľali jej status s rôznymi sklamanými komentármi. 

Kontroverzný počin speváčky Jadranky:
Zobraziť galériu (4)

Viac o téme: Jadranka Handlovská
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu