Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Predseda Európskeho parlamentu Schulz vie o neonacistoch v NR SR: Je to celoeurópsky jav

Martin Schulz
Martin Schulz (Zdroj: SITA)

BRUSEL - Prítomnosť extrémne pravicovej strany v parlamente je pre Slovensko historickým prvenstvom, avšak v ďalších krajinách EÚ je výskyt takýchto strán bežnou realitou. Predseda Európskeho parlamentu (EP) Martin Schulz to uviedol po skončení prvej časti dnešného summitu EÚ-Turecko v Bruseli.

"Je to znepokojivý vývoj," zhodnotil Schulz nielen terajšiu povolebnú situáciu na Slovensku, kde sa do parlamentu dostala strana označovaná za neonacistickú, ale aj všeobecný politický vývoj v niektorých krajinách EÚ, kde extrémne pravicové a protieurópsky orientované strany získavajú čoraz väčšiu voličskú podporu.

Na otázku slovenských médií, ako vníma výsledok volieb na Slovensku aj v kontexte súčasnej migračnej krízy, šéf europarlamentu pripomenul, že pre extrémistické politické subjekty je populárne útočiť na základné ľudské pudy a kritizovať prijímané politické opatrenia.

Podľa jeho slov sa najúspešnejšie dá proti takýmto stranám bojovať tak, že sa budú prijímať reálne riešenia, ktoré budú prinášať výsledky v sociálnej oblasti a prispievať k sociálnej spravodlivosti, obzvlášť v období, keď v EÚ pribúda veľa bohatých firiem, ale aj veľa chudobných ľudí.

Viac o téme: Európsky parlamentMartin SchulzMarián Kotleba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu