Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Exmilenca Bartošovej hľadala polícia: Má za sebou drogovú závislosť aj pokus o samovraždu!

Michal Penk sa objavil v zozname hľadaných osôb. Zobraziť galériu (5)
Michal Penk sa objavil v zozname hľadaných osôb. (Zdroj: archív, Polícia ČR)

PRAHA - Išli po ňom muži zákona! Český spevák Michal Penk (46), ktorý v minulosti tvoril pár s Ivetou Bartošovou (†48) je hľadaný políciou. Keď sa jeho fotografia objavila v pátraní, mnohí jeho známi sa začali obávať toho najhoršieho. Hudobník mal totiž v minulosti problémy s drogami a pretrvávajúce samovražedné myšlienky, ktoré sa aj pokúsil uskutočniť.

Česká polícia vyhlásila pátranie po hviezdnom spevákovi 80. rokov Michalovi Penkovi. Hudobník je známy aj tým, že pred rokmi tvoril pár s dnes už zosnulou speváčkou Ivetou Bartošovou. A rovnako ako ona mal kedysi myšlienky na dobrovoľnú smrť. 

„Pokúsil som sa o samovraždu 17. januára 1999, keď moja mama umierala na rakovinu. Vzal som auto a napálil to rovno do betónových panelov pripravených na stavbu cesty,“ prezradil v rozhovore pre denník Aha! Penk. „V poslednej chvíli som si uvedomil, že toto som prehnal. Po náraze som sa pokúšal z auta dostať, ale vôbec som necítil nohy, tak som sa musel plaziť. Potom som zavolal známemu s výhovorkou, že mám problém s autom, či by pre mňa nemohol prísť,“ šokoval spevák. 

No ako uviedol, pred dvomi rokmi, na dobrovoľný odchod zo sveta myslel aj neskôr. „Premýšľal som o tom. Ešte vlani som o tom uvažoval v podstate obdeň. Samovražedné tendencie som vlastne mal vždy. Čo pre mňa nebolo dobré, pretože som vlastne stále mal únikové dvierka. Hovoril som si: ‚Tak, keby to náhodou nevyšlo, vždy sa môžem zabiť‘,“ otvorene prehovoril Michal.

K týmto stavom známeho Čecha zrejme doviedla jeho dlhoročná závislosť na drogách, ktoré mu napokon zničili aj jeho hudobnú kariéru. S návykovými látkami bojoval dlhých 14 rokov, no vždy sa k nim opäť vrátil. „Skúšal som to tak štyridsaťkrát, každú chvíľu. Vždy som vymazal všetky kontakty na dílerov, no potom som hneď zase bežal na Hlavák zháňať drogy,“ netajil Penk.

Niet preto divu, že sa mnohí v súvislosti s pátraním po jeho osobe obávali toho najhoršieho. Hudobník však nebol nezvestný, len si nesplnil povinnosti, ku ktorým ho muži zákona viackrát vyzývali. „Pan Penk nereagoval na výzvy, aby sa dostavil na policajnú stanicu. S ohľadom na ochranu osobných dát vám nemôžem povedať, preči sme ho na stanicu pozývali,” uviedol pre Blesk hovorca Tomáš Hulan. Podľa zdrojov českých médií ide prevdepodobne o podanie vysvetlenia alebo svedeckú výpoveď súvisiacu s jeho drogovou minulosťou. 

AKTUALIZÁCIA

Po tom, čo informáciu o pátraní priniesli médiá, nakoniec polícia hľadaného speváka dolapila. „S touto osobou boli urobené úkony, pre ktoré bola hľadaná,” povedal českým novinárom policajný hovorca. 

Meno Michala Penka sa objavilo na zozname hľadaných osôb v Českej republike. Hudobník je totiž od konca februára nezvestný.
Zobraziť galériu (5)
Meno Michala Penka sa objavilo na zozname hľadaných osôb v Českej republike. Hudobník je totiž od konca februára nezvestný.  (Zdroj: archív, Polícia ČR)

Video: Vypočujte si jednu z najznámejších piesní Michala Penka.

Michal Penk O blaznech

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu