Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Známy český spevák sa priznal: Vina v drogovej kauze!

Michal Penk Zobraziť galériu (5)
Michal Penk (Zdroj: youtube.com)

PRAHA - Kedysi úspešný spoluzakladateľ skupiny Lucie má na konte dosť búrlivú minulosť. Michal Penk (50), ktorý sa preslávil najmä skladbou O bláznech, podľahol drogovej závislosti a bol aj trestne stíhaný. Spevák dokonca svoju vinu v drogovej kauze priznal!

Mal našliapnuté na skvelú kariéru. Stál pri zrode skupiny Lucie v roku 1985, no nakoniec z nej odišiel. Naspieval a zložil niekoľko skladieb, no jeho najúspešnejším počinom sa stala pieseň O bláznech. Talentovaný skladateľ, hudobník a spevák však prepadol drogám a ostala z neho už len exhviezda osemdesiatych a deväťdesiatych rokov.

Michal Penk tvoril v minulosti pár s Ivetou Bartošovou.
Zobraziť galériu (5)
Michal Penk tvoril v minulosti pár s Ivetou Bartošovou.  (Zdroj: CT)

Drogová závislosť ho dohnala dokonca až k trestnému stíhaniu. Na konci februára sa ale sudkyňa rozhodla zrušiť jeho trestné stíhanie kvôli krivému svedectvu na súde.

Ako informoval portál Novinky.cz, Michal sa mal priznať a uznať tak všetky svoje previnenia. Ešte v roku 2016 podľa obžaloby Penk svedčil na súde krivou výpoveďou. Ako svedok v drogovej kauze sa totiž rozhodol zahmlievať pravdu a zamlčať presnú skutočnosť, koľko ľudí z prejednávaného prípadu pozná a je s nimi v kontakte.

Nakoniec, keď voči nemu boli vznesené obvinenia, sa spevák rozhodol radšej priznať. Navyše prisľúbil aj to, že určitú čiastku peňazí venuje na pomoc obetiam trestných činov, pričom pojednávanie bolo odročené, dokým neuhradí spomínanú finančnú pomoc. Medzitým však trestné stíhanie oficiálne zrušili, pretože finančnou injekciou splnil potrebné zákonné podmienky.

Michal Penk prepadol v minulosti drogám.
Zobraziť galériu (5)
Michal Penk prepadol v minulosti drogám.  (Zdroj: CT)

Viac o téme: Michal Penk
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu